Jste zde

Trendy účesy a barvy vlasů pro rok 2021

Nejen trendy v oblasti módy pro nadcházející rok jsou nyní v hledáčku nás všech. Odborníci nám odhalují také nejnovější tendence ve stylingu a barvení vlasů a my tak můžeme pomalu přemýšlet, zda by některý z nich nestál za změnu. 

Buďme sami sebou

V roce 2021 bude pokračovat trend přirozenosti, ležérnosti a autenticity. To potvrzuje i kadeřník a ambasador značky ALCINA Robert Mrosek, který se právě těmito pravidly řídil při vytváření nových looků se sedmi modelkami: „Vždy jsme se při práci inspirovali jak typem vlasů, tak i osobností modelek.” Cílem je, aby účes co nejvíce podtrhnul a zvýraznil svého nositele. „Trendem také je, aby výsledek nevypadal příliš dokonale. Měl by respektovat strukturu vlasů, které bychom měli upravovat jen tak, jak je jim přirozené. Styling tak bude velmi jednoduchý,” dodává Mrosek. Aby bylo možné užívat si variabilitu účesu, navrhli kadeřníci ALCINA u každého z představených střihů dvě možné varianty. Protože kdo chce vypadat každý den stejně?

Jaké jsou hlavní trendy v účesech pro rok 2021 podle Roberta Mroska?

Jak vypadají nové střihy?

Trendem jsou rovné střihy a výrazné struktury. Důležité je také používat správné stylingové produkty, aby byl zachován přirozený pohyb vlasů. 

Na co se můžeme těšit v oblasti barev?

Vlasy by měly být především lesklé a vypadat zdravě. Co se týče barev, in jsou přirozené a zářivé tóny a jemné přechody. 

Co dalšího můžeme na poli trendů sledovat?

V nové sezóně vyniknou více než kdy jindy vlny a kudrny. Trend je skvělý pro každého, kdo už vlnité vlasy má. U kadeřníků však práce s tímto typem vlasů vyžaduje velké zkušenosti. Pokud máte vlasy rovné, můžete si ke změně účesu pomoci například kulmou.

Krátké účesy

Pixie

Sebevědomí a charakter - to jsou domény účesu pixie. Hodí se pro všechny, kdo touží po velké změně. V kurzu už tento účes nějakou dobu je a bude hitem i nadále. Jeho výhodou jsou různé možnosti střihu. Výsledek může vypadat přísně a “unisexově”, ale ukázat umí i svou jemnější stránku, která je také velmi slušivá. Pixie často doplňuje ofina v různých délkách, která může cíleně vypadat trochu chaoticky. Ještě více přitáhne pixie pozornost díky výrazné barvě, jakou je třeba platinová blond. 

Mullet

Střih inspirován počátkem 90. let a také mladým Davidem Bowiem je zpět. Jeho typickým znakem je krátká přední část ohraničující obličej a delší vlasy v zadní partii. Vyžaduje sice trochu odvahy, ale ve své moderní verzi s ofinou je velmi nositelný a lichotivý.

Střední délky

Bob

Velké oblíbenosti se stále těší i střih “bob”, neboli krátké mikádo. Nejlépe vyniknou jeho rovné linie na zdravých a lesklých vlasech s krásnou barvou, střižený do kulata sluší také  ženám s kudrnami. Pokud byste jej chtěli trochu oživit, vyzkoušejte cik-cak pěšinku.

Dlouhé vlasy

V roce 2021 si přijdou na své i ženy, které nedají dopustit na dlouhé vlasy pod ramena. Někteří odborníci k této délce vřele doporučují módní ofinu i zajímavé barevné akcenty. “Shadow Blond” například využívá kontrastů a kombinuje tmavší odrosty se světlými délkami a zesvětlenými konečky, což dohromady vytváří zajímavou hru barev. I tento střih lichotí ženám s kudrnatými vlasy a může být stylizován do vzhledu Julie Roberts ve filmu Pretty Woman.