Jste zde

Trendy účesy roku 2020

Jaké střihy a účesy budou letos největším hitem? Na to jsme se zeptali Roberta Mroska, ambasadora značky ALCINA.

Je jedno, jestli nosíte střih pixie, mikádo, dlouhé vlasy nebo sestřih po ramena, v roce 2020 je hlavním trendem přirozenost. Střih i barva musí odpovídat osobnosti nositelky a podtrhovat ji. Střihy mají při stylingu volnější textury a vyniknout má především vlastní struktura vlasů. Móda se vzdaluje extrémně nepřirozeným lookům, například silně uhlazeným, směrem k rozcuchanému stylingu.
 

Absolutním trendem ve střizích zůstává mikádo nebo také bob. V roce 2020 lze přirozenost tohoto evergreenu podtrhnout třeba pěšinkou uprostřed. Aktuálně se nosí v délce po bradu, bez sestříhání například na zátylku. Abychom do tohoto střihu přidali pohyb, pomůžeme si stylingem. Naším nejdůležitějším nástrojem jsou při tom ruce: ideální volbou na závěr je nastříkat na účes Ultralehký sprej s mořskou solí a zapracovat prsty. Přirozenost tohoto účesu podtrhne měděná nebo zázvorová blond barva.

Klasický střih pixie zaujme v roce 2020 jemnými přechody. Je střižený měkce, na zátylku a po stranách si má udržet texturu. Ofina není asymetrická, ale zůstává rovná a kompaktní, aby nabídla nositelce různé možnosti stylingu a horní část zůstala variabilní. Střih pixie nejlépe vynikne v čisté barvě, například v ledové blond nebo v nápadné tmavé.

Dalším trendem je decentnější „mullet“ střih inspirovaný mladým Davidem Bowiem. Vlasy nejsou na zátylku střiženy na krátko, ale zůstávají plnější. Přední část je střižena kompaktně. Tomuto střihu sluší barva pískové blond.

In jsou v roce 2020 odvážné vlny, které se ukazují v divočejší textuře. Aby se jí docílilo, jsou vlasy silně sestříhané s různými výškami a hloubkami. Moderní je být ve stylingu odvážný a příliš kadeře nekrotit. Proto se tento účes suší pomocí difuséru. Do vlasů vetřete Emulzi pro vlnité vlasy a tužidlo, a nakonec případně zvýrazněte kulmou jednotlivé prameny.

Dlouhým vlasům budou slušet krásné barevné přechody. Vlasy prolínají jemné odlesky – zde zvýrazňují odstín skandinávské blond. Odrosty jsou naopak lehce ztmaveny. Styling i střih jsou inspirovány herečkou Brigitte Bardot. Kolem obličeje jsou vlasy výrazněji zkráceny, aby tak nabídly více možností stylingu.

Čistý střih, délka po ramena – tento účes lichotí ženám všech věkových skupin a krásně v něm vyniknou barevné přechody. Klasická balayage je nahrazena světlejšími partiemi, které jsou vytvořeny technikou od ruky. Vlasy se suší pouze vyfoukáním za pomoci rukou a následně se upraví kulmou. Pozor, konečky však nenatáčejte.