Jste zde

Trendy v barvení vlasů podzim/zima 2019/2020

S loučícím se létem nás podzimní příroda začíná zdravit svými nádhernými a zářivými tóny. Pokud chcete, aby podobně zářily i vaše vlasy, které jsou možná po prázdninové sezóně vybledlé a vyšisované sluncem a slanou vodou, přichází čas povolat do služby Color šampony a balzámy. Pečují a aktivují nejen teplé odstíny vlasů ve stylu „indiánského léta“, ale i studené blond a hnědé tóny.

Právě studené blond odstíny, přecházející až k platinové blond či téměř bílé, byly totiž na módních přehlídkách pro sezónu podzim/zima 2019/2020 znovu hitem. Tuto Ice blond barvu můžete pro inspiraci hledat také pod názvy „Frozen Blond“ nebo „Nordic White Hair“. U hnědé a blond jsou v trendu jemné barevné přechody někdy také zvané „multitón“. Hnědé odstíny oslňují světlým třpytem a popelavými odstíny se zlatavými odlesky. K vidění však byly také syté tmavě hnědé tóny včetně černé. Brunetky se mohou těšit na barvu, které se říká „Chocolate cake Hair“ – připomíná totiž hnědý čokoládový dort s odlesky v barvě karamelu. Červené vlasy se objevují v mnoha měděných variantách: od světlého měděného tónu „Natural Copper“ přes barvy, které připomínají červené dýně („Pumpkin Spice Hair“) a broskvové odstíny („Warm Peach Cobbler Hair“) až po intenzivní červené tóny („Red Sensation“). Modelky na molech často předváděly tyto barvy na účesech jako mikádo či dlouhé mikádo, anebo měly dlouhé vlasy rozpuštěné, sestříhané a s přirozeným stylingem.

Jaké barvy se budou v sezóně podzim/zima nosit? Zeptali jsme se Roberta Mroseka, majitele salonu a ambasadora značky ALCINA:

 

Jaké barvy přijdou, jaké odejdou a jaké s námi v nové sezóně zůstanou?

Velmi výrazně budou zastoupeny cool městské tóny, jako například skandinávské blond odstíny. Velké kontrasty ve vlasech a v přechodech už nejsou úplně trendy. Zůstávají přirozeně krásné měkké přechody, které vlasům dodávají jistou eleganci, a díky nimž barvy působí zajímavě.

Které barvy jsou inspirací a byly k vidění na módních přehlídkách, červených kobercích na sociálních sítích a u influencerů?

Téma barev na vlasy zpravidla velké značky jako Chanel na módních přehlídkách příliš neřeší. Jsou ale mladí návrháři, kteří svou módu chtějí polarizovat, například v New Yorku. Tam vládla růžová. Tento barevný odstín se mi moc líbí na vlasech dlouhých po ramena nebo na účesu Pixie. K tomuto účelu je ideální ALCINA Pastell Spray Deep-Pink, protože se dá zase vymýt.

Které barvy jsou tedy favoritem pro sezónu podzim/zima 2019/2020?

Stále Ice blond!

Objeví se i nějaké nezvyklé odstíny?

Především vidím velký krok směrem k dočasným barvám, které otevírají nové možnosti zušlechtění barev v pastelových tónech. Především jsou to ledová blond, modrá, fialová a stříbrná, které odborníkům na barvení zrychlují tep.

Existují nové barvicí techniky?

Určitě Babylights, tedy velmi jemné pramínky. Ty jsou u nás právě největším tématem. A také ztmavování vlasů v odrostech, čímž dosáhneme těch nejkrásnějších přechodů.

Dočasné barvy a péče s barevnými pigmenty

K zušlechtění a oživení barvy se hodí Color šampony a balzámy, ale také pěsticí barevné spreje. Protože se barvy po každém použití ukládají intenzivněji, je možné postupně vyzkoušet, jak se člověku nový odstín líbí. Vysoce výkonné pigmenty zajistí jednotný výsledek od kořínků až po konečky.

K lesklé barvě ve dvou krocích:

KROK 1: Pro šetrné čištění a jemné osvěžení barev použijte ALCINA Color šampon.

KROK 2: Pro intenzivní péči, hebkost a extra dávku barvy nechte ALCINA Color Condition Shot působit dvě až pět minut, umyjte a je hotovo!

TIP: Zeptejte se kadeřníka na ten pravý odstín

Při výběru odstínu je dobré nejdříve určit původní barvu. Výběr vhodného tónu vlasů totiž může být skutečnou výzvou. Nenechte se zmást obrázky na internetu nebo na obalu, barvy nemusí vždy odpovídat realitě. Při další návštěvě kadeřníka si nechte poradit „svou“ barvu vlasů. Ta by měla být v souladu s tónem pleti. Kadeřník vám může ukázat, jestli s vaším tónem pleti ladí spíše studené, nebo naopak teplé tóny.