Jste zde

Upoutejte pozornost! Vyberte si správnou řasenku a nepodceňujte péči o oční okolí

Pronikavý pohled a řasy jako panenka jsou snem asi každé ženy. Pro někoho je tento look samozřejmostí už od narození, někdo si musí trochu pomoci. Krásné řasy nejsou žádná věda, poradíme vám, jak na to.

 

Krásné oči netvoří jen oko samotné, důležité je i oční okolí, které ohraničuje nadočnicový a podočnicový oblouk. Celá tato část je velmi citlivá a kůže je v těchto místech velice tenká. Projasněný pohled tak začíná už správným výběrem produktů pro péči i odličování.

Péče a odličování

Oči byste zpravidla měli odličovat jiným přípravkem než zbytek obličeje. Ideálně nakapejte dvousložkový odličovač očí Soft Eye Make-up Remover na tamponek, pak ho na chvíli přiložte na oči. Během toho odličovač odstraní část očního make-upu, zbytek pak jemně stáhněte tamponkem. Oko bychom neměli dřít nebo zbytečně moc vytahovat.

Do ranní i večerní rutiny v péči o pleť zahrňte i nanesení očního krému. Ten vybírejte podle preferencí, věku a požadovaného účinku. Pokud například chcete dosáhnout zklidnění očního okolí, sáhněte po Očním gelu, pro větší hydrataci je určen Hyaluron 2.0 Oční gel a proti vráskám zase působí Balzám na oči.

Řasenkový arzenál kosmetiky ALCINA je poměrně pestrý. Najdete v něm řasenky pro větší objem (Wonder Volume Mascara), prodloužení (Amazing Lash Mascara, Wimpernlänge – Řasenka pro dlouhé řasy ²) nebo přirozený vzhled (Natural Look Mascara). Stačí si jen vybrat.

Nejnovějším produktem je řasenka Hyaluron Lift-up Mascara, která má kromě dekorační i pečující funkci. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, která řasy vyhlazuje a pěstí. Její unikátní kartáček je vhodný pro krátké i dlouhé řasy.

Pokud máte řidší řasy a rádi byste dosáhli efektu extrémně hustých řas, pak můžete na horním i dolním víčku vytvořit tenkou černou linku. Je potřeba, aby linka byla opravdu tenká a pouze kopírovala linii očí. Opticky tak zvýrazní celé oko a zahustí řasy. Můžete použít například kajalovou tužku na oči Intense kajal liner.

Jde to i bez řasenky

Výrazného pohledu dosáhnete i pravidelným barvením řas. Tato procedura se provádí v kosmetických salonech značky ALCINA, proto pro více informací kontaktujte svoji kosmetičku.