Jste zde

Vykouzlete si jemné i výrazné kouřové líčení s paletkou Smokey Palette

Proč mít doma spoustu samostatných očních stínů, když je můžete mít pěkně pohromadě v paletce? S ALCINA Smokey Palette vytvoříte mnoho variant líčení – od jemného až po intenzivní, a navíc zde najdete perfektní odstíny pro každou barvu očí. Oslnit můžete intenzivními „smokey eyes“, ale i decentním líčením se světlými tóny vhodným pro každý den. A pokud se přiblíží večer, můžete jemné denní líčení proměnit přidáním tmavšího odstínu v nepřehlédnutelný večerní look. Protože zkoušet nové a zajímavé kombinace je zábava, obsahuje paletka hned šest různých odstínů. Tlumené a matné tóny si budou nejen na podzim rozumět se silně pigmentovanými tóny s třpytivými akcenty. Zemité odstíny pak dodají líčení harmonii. Vyzkoušejte nečekané barevné kombinace!

Slaďte kouřové líčení s barvou očí

Tyto kombinace odstínů nechají vaši barvu očí skutečně vyniknout:

Základy kouřového líčení

Jak smyslných kouřových očí dosáhnout? Na celé víčko nejdříve naneseme bázi, aby výsledné líčení vydrželo v perfektním stavu ještě o něco déle. Pokud chcete dodat looku na intenzitě, můžete oči orámovat černou kajalovou tužkou. Pak už přichází chvíle na odvážné kombinování barev. Držet byste se měli pouze toho, že světlejší odstíny patří do vnitřního koutku oka, zatímco dramatické a tmavé tóny by měly zdobit ten vnější. Nakonec líčení podpořte řasenkou. Ačkoliv se celý proces může zdát složitý, s trochou cviku zvládnete kouřové líčení za několik málo minut.

Co je to blendování?

Blendování znamená ve slangu vizážistů a beauty blogerek vytváření jemných přechodů mezi jednotlivými odstíny očních stínů, aby výsledek vypadal co nejpřirozeněji. Právě tento proces je alfou a omegou kouřového líčení. Nejlépe k němu poslouží štětec určený přímo na blendování, který všechny ostré přechody promění v jemné a pomůže s nezbytným stínováním.

Stále při vytváření kouřového líčení trochu tápete? Vyzkoušejte pár rychlých a jednoduchých triků!

Co dělat:

  • Nanášejte tmavé oční stíny jen do ohybu očního víčka a do jeho bočních partií.
  • Se třpytkami zacházejte opatrně a nanášejte je prsty do ohybu víčka.
  • Zkoušejte nové barevné varianty. Černé kouřové líčení je sice klasika, ale zajímavě vypadají i zelené či hnědé kombinace, které dodají svěží vzhled.

Co nedělat:

  • Pokud se chystáte použít výrazně třpytivé stíny, neaplikujte je na celé víčko. Výsledný look by působil přehnaně.
  • Kouřové oči jsou samy o sobě výrazné a je tedy dobré je kombinovat s méně výrazným líčením rtů. Jinak by byl výsledný look už příliš.
  • V případě, že jsou vaše duhovky velmi světlé, raději se vyhněte klasickému líčení s černými odstíny, které by působilo s barvou očí příliš kontrastně.