Jste zde

Vyznáte se v kosmetických štětcích?

Mistrné používání kosmetických štětců je tím, co vás z pozice beauty nadšence posune až do světa profesionálů. S těmito nástroji totiž doladíte svůj look k dokonalosti. Dobrou zprávou je, že k tomu nepotřebujete celý arsenál štětců, ale postačí pár základních. Jaké by vám ve výbavě neměly chybět?

Štětec na make-up

Pokud si nelibujete v make-upech v tyčince, nejspíš se bez štětce na make-up neobejdete. Krytí bude díky němu rovnoměrné, aplikace precizní a těšit se tak můžete na dokonalý výsledek. Štětce na make-up bývají ploché a mají delší a rovné štětiny.

Tip: Nevyhovuje vám nanášení make-upu štětcem? Vyzkoušejte make-up blender. Tato šikovná houbička zajistí rovnoměrné a snadné zapracování a zároveň díky jedinečné struktuře buněk minimálním spotřebu make-upu.

Štětec na pudr

K nezbytnostem v oblasti štětců patří i ten na pudr. Poznáte jej podle dlouhé rukojeti a také delších a hustých štětinek, které jsou většinou střižené dokulata. Pudr s ním nezapomeňte do pleti „vklepat“, aby vydržel co nejdéle. V posledních letech nabraly na popularitě i kabuki štětce, které jsou také husté, ale mají krátkou rukojeť. Kabuki štětec ALCINA má tvar květu a praktická velikost z něj dělá ideálního společníka do koupelny i na cesty.

Štětec na bronzer a tvářenku

Předchozí duo produktů pak musí zákonitě doplňovat štětec k aplikaci bronzerů a tvářenek. Poznáte jej podle zkosených štětinek, jejichž účelem je především přesné nanášení.

Víte, že…

Všechny štětce ALCINA jsou vyrobeny z umělých vláken, která jsou velmi symetrická a jemná. Nanášení líčidel je dokonale rovnoměrné a štětce tak kombinují vlastnosti přírodních materiálů s hygienickými výhodami umělého vlákna.

Štětec na oční stíny

Štětců na oční stíny je hned několik druhů. Jiné se hodí na nanášení na celé víčko, jiné na stínování. Klasický aplikátor očních stínů zajistí velmi přesné a intenzivní nanesení. Další možností je plochý štětec, který bude ideální volbou pro nanášení stínů na větší plochy i na stínování a přechody. Pro stínování v záhybech víčka a v koutcích oka sáhněte po kulatém štětci. A pro dokonalý kouřový efekt a zjemnění přechodů použijte Blender.

Štětec na obočí

Pakliže si upravujete obočí, neobejdete se bez štětce určeného k vytvoření perfektních oblouků. Poznáte jej podle zkosených štětinek, které zaručí precizní nanášení a vytvoření přesně takového tvaru, který si přejete.

Štětec na rty

Jako pomůcka do kabelky sice není úplně praktický, ale pokud si rty líčíte doma, určitě stojí za to štětec na rty mít. Zaručí totiž bezchybnou aplikaci a přesné vykreslení koutků i kontury rtů.

Tip Lucie Vincenec, školitelky ALCINA, jak štětce správně čistit:

Štětce stačí umýt v jemném šamponu na vlasy (např. ALCINA Sensitiv šampon) nebo jemném sprchovém gelu a dobře propláchnout. Šampony určené pro hloubkové čištění nejsou vhodné, protože by mohly jemnou strukturu vláken narušit. Důležité je nechat štětce následně vyschnout ve vodorovné poloze například na ručníku, aby se nepoškodilo vlepení vláken.