Jste zde

Zahalte se do kašmíru od hlavy až k patě

Mezi podzimem a jarem je přesně 89 dní. V tomto období se zahalujeme do teplých kabátů a silných šál, abychom se zahřáli, ale podobnou péči můžeme dopřát i své pokožce. A to díky oblíbené luxusní řadě Cashmere od ALCINY, která se letos vrací v novém designu a jednou novinkou k tomu.

Nedejte chladu šanci

Nízké teploty, vítr, horký vzduch sálající z topení – to vše má během podzimu a zimy za následek vysoušení naší pokožky. Proč je tomu tak? Mazové žlázy totiž při teplotách nižších než 8 stupňů snižují svou aktivitu, případně ji úplně zastaví. Pokožka ztrácí svou ochrannou bariéru, stává se čím dál sušší, drsnější, ale může být dokonce i popraskaná či svědit. Vhodná péče je tak na místě. A když se halíme rádi do kašmírových svetrů, proč kašmír nevyužít i ve své kosmetické rutině?

Na vlně luxusu

Kašmír je synonymem luxusu. Jedná se o jednu z nejcennějších přírodních látek a velmi žádaný je i v kosmetických produktech. A důvod je jasný, příroda totiž dokáže vše zařídit nejlépe. Přestože kašmírské kozy, z jejichž vlny je kašmírový extrakt získáván, žijí v nehostinných oblastech střední Asie, kde jsou vystaveny i velkým mrazům, jejich měkká a příjemná vlna je za všech situací chrání. Kašmírová vlna obsahuje specifický protein podobný keratinu lidské kůže, díky čemuž je ideální právě i v péči o pokožku.  

Pleť a zima tak nemusí být věční nepřátelé. Kašmírový pleťový krém s extraktem z kašmíru, bambuckým máslem a komplexem Aquarich stresovanou pokožku vyhlazuje, pěstí a zmírňuje její napětí. V kabelce, na pracovním stole či vedle postele pak bude skvělým společníkem Kašmírový balzám na ruce, s nímž popraskané ruce určitě nehrozí. 

Novinka: Kašmírový sprchový balzám

Abyste se mohli do kašmíru skutečně zahalit od hlavy až po paty, přichází ALCINA s novým Kašmírovým sprchovým balzámem. Je velmi šetrný, krásně pokožku hydratuje díky obsaženému panthenolu, pečujícím lipidům a kašmírovému extraktu a zajistí po každém sprchování ten nejjemnější pocit. 

Tip: Rádi si v zimě užíváte dlouhé horké koupele? Přestože pro naši mysl mohou být velmi uvolňující, u pokožky je to naopak. Nezapomeňte ji proto po koupání zhydratovat pomocí Kašmírového tělového balzámu, který ji s pomocí komplexu z urey a argininu zvláční a zjemní.