Jste zde

Zaměřte se na obočí. Upravujte, stylizujte anebo zkuste brow lifting

Tenké čárky nebo nepřehlédnutelně husté obočí. Trendy se mění, podstatou ale zůstává, že bychom při líčení nebo úpravě našeho zevnějšku neměli na obočí zapomínat. Kromě pravidelné úpravy tvaru a líčení je velkým hitem i Brow lifting.

Obočí dodává tváři výraz, umožňuje nonverbální komunikaci a chrání naše oči. Poslední dobou je na něj upřená pozornost i z jiného důvodu. Kosmetický průmysl se po rtech, očích a lícních kostech zaměřil i na obočí. Není to však poprvé, kdy se klade důraz na dvě linky umístěné v nadočnicovém oblouku.

V průběhu let se obočí různě měnilo. Dvacátá, třicátá léta byla ve stylu úzké čárky. V 50. letech přišla herečka Elizabeth Taylor a Audrey Hepburn a jejich přirozeně husté obočí. V 90. letech jsme se opět vrátili k tenkým čárkám, kterým navždy odzvonilo v roce 2010 s nástupem Cary Delevingne na přehlídková mola. S touto britskou modelkou přišla éra extrémně hustého obočí. Mezi tenkým a hustým obočím zavládl trend alá zlatá střední cesta. V tomto období se nacházíme i dnes. Obecně ale platí, že bychom měli vycházet z našeho přirozeného tvaru a ten pak upravit, případně doladit dle aktuálních trendů.

Trhat nebo netrhat

Pokud nevíte, jak své obočí upravit, obraťte se na svou kosmetičku. Ta vám obočí upraví, aniž by výrazně narušila jeho přirozený vzhled. Také vám poradí, jak se o obočí dále starat. Když si nebudete jistí, držte se hesla, že méně je více. Při trhání chloupků vždy dodržujte přirozenou linii obočí a nezapomeňte kontrolovat celkový pohled. Někdy se totiž může stát, že se tak zaměříte na detaily, až si vytrháte zbytečně moc chloupků a budete muset čekat, až zase dorostou.

Nepodceňujte styling

Po fázi úprav přichází fáze ladění. Pokud zrovna nepatříte k 10 % populace, která má dokonalé obočí bez použití jakéhokoliv produktu, pak vás kromě trhání čeká ještě trochu stylingu.

Pro ty, kteří mají od přírody husté obočí, postačí chloupky mírně učesat pomocí Brow Mascary. Pokud potřebujete obočí dokreslit, sáhněte po Eyebrow Pencil. Pro vyplnění můžete použít Perfect eyebrow Styler nebo Perfect eyebrow Powder. Dokreslené obočí pak můžete ještě zafixovat zmíněnou Brow Mascarou.

Vyzkoušejte Brow lifting

Ženy, které si chtějí trochu zkrátit ranní rituál úpravy obočí často využívají kosmetické procedury – Brow lifting a barvení obočí. Metoda Brow lifting dodává obočí větší objem a usměrňuje jednotlivé chloupky. Když ho zkombinujete i s barvením, máte perfektně definované, výrazné, ale stále přirozeně vypadající obočí. Tato technika vydrží 4-6 týdnů, v závislosti na typu obočí. Nově je služba Brow lifting dostupná i v kosmetických salonech spolupracujících se značkou ALCINA.

„Služba Brow lifting má velký potenciál, lze ji provést samostatně i zakomponovat do kosmetického ošetření. Klientky si chválí, že Brow lifting v kombinaci s barvou na obočí prodlouží výdrž barvy,“ potvrzuje současný trend školitelka Lucie Vincenec.

Po absolvování Brow liftingu se pak vaše ranní úprava obočí zúží na jednoduché pročesání chloupků. Tuto techniku můžete absolvovat pravidelně nebo například před zvláštními příležitostmi či letní dovolenou.