Jste zde

Zeptali jsme se na péči o vlasy po čtyřicítce

Zeptali jsme se Birgit Menzel, která zkoumá v laboratořích Dr. Kurta Wolffa účinky věkem se měnící látkové výměny na zralé vlasy. Birgit pracuje v oblasti vlasového výzkumu a vývoje a v rozhovoru vysvětluje, proč je speciální vlasová péče po čtyřicítce obzvlášť důležitá.

Co to vlastně znamená mladistvé vlasy?
To jsou vlasy, které mají hedvábný lesk, jsou elastické, bohaté a silné – prostě sen každí ženy!

Jak se mění vlasy ženy po čtyřicítce?
S přibývajícím věkem se v lidském těle mění procesy látkové výměny, což se odrazí právě i na vnějším vzhledu našich vlasů: najednou se objeví „první šediny“, vlasy se začínají lámat a jsou slabé. V období menopauzy se navíc přidává vliv testosteronu na vlasové kořínky, což může vést ke zvýšenému vypadávání vlasů. K těmto přirozeným změnám musíme ještě připočítat všechno, co vlasy nadměrně zatěžuje a stresuje. Mám na mysli barvení, fénování a/nebo časté používání žehličky nebo kulmy na vlasy. Všechny tyto faktory mají z dlouhodobého hlediska na vlasy negativní vliv. Vlasy ztrácejí vitalitu, jsou bez lesku a působí matně.

Co proti tomu můžeme dělat? Může speciální vlasová péče předcházet stárnutí vlasů?
Každopádně. Právě pokud vlasy s přibývajícím věkem ztrácejí vitalitu, je obzvláště důležité reagovat na jejich změněné požadavky cílenou péčí.

Jaké účinné látky poskytují zralým vlasům ideální péči a jak fungují?
Na základě intenzivní rešerše a realizace mnoha vědeckých studií jsme vyvinuli kombinaci účinných látek určenou speciálně pro potřeby zralých barvených vlasů. Výsledkem je nová řada geVital. Kofein, panthenol a anagain obsažený ve Vital-kofeinovém komplexu revitalizuje zralé vlasy a stimuluje jejich růst. V kombinaci s extraktem z baobabu jsou vlasy posilovány a pěstěny jak zevnitř, tak i zvenčí. Navíc dochází při používání AgeVital řady k prokazatelnému zmírnění lámavosti vlasů.

Baobab? To se v souvislosti s vlasovými produkty příliš často neslyší. O co se vlastně jedná?
Baobab se přirozeně vyskytuje v Africe. Někdy se nazývá také „opičí chleba“ nebo strom života. Baobaby patří mezi největší stromy na světě a přežívají i v těch nejsušších oblastech Afriky. Pozoruhodná je i délka jejich života, některé stromy dosahují věku až 2000 let! Účinná látka použitá v AgeVital řadě se získává ze semen baobabu. Vlasy se po aplikaci lépe rozčesávají, jsou na omak příjemnější, hedvábně jemné a vitálnější.

 

Třístupňová pěsticí řada

AgeVital šampon
Čistí, vitalizuje a posiluje zralé a křehké vlasy. Vysoce účinný Vital-kofeinový komplex a extrakty z baobabu posilují vlasy zevnitř i zvenčí, dodávají jim energii a podporují jejich růst.
AgeVital balzám
Balzám s vysoce účinným Vital-kofeinovým komplexem citelně zlepšuje struktury zralých a křehkých vlasů. Pečující formule posiluje vlasy až ke konečkům a zlepšuje jejich elasticitu a usnadňuje rozčesávání – pro více vitality, hebkosti a lesku.
AgeVital energetické sérum
Podporuje přirozený růst vlasů, posiluje je a regeneruje. Zároveň klidní pokožku hlavy, aniž by ji nadměrně zatěžoval.