Jste zde

Znáte novou techniku melírování Babylights?

Rádi byste oživili svůj účes, ale necítíte se na výraznou změnu? Pak by vás mohl zajímat aktuální trend s názvem Babylights. Jak napovídá samotný anglický název, jedná se o techniku inspirovanou světlými dětskými vlásky, které působí v okolí obličeje ještě světlejším dojmem. Jemnou změnou tak dosáhnete zajímavého efektu, který bude mít šmrnc a zároveň zůstane naprosto přirozený.

Co jsou Babylights?

Melíry už nemají jen jednu podobu. V roce 2022 se můžeme setkat s celou plejádou jejich typů – od Lowlights přes výrazné Chunky Highlights až právě po Babylights – z nichž každý vykouzlí ve vlasech jiný efekt.

Babylights poznáte podle velmi jemných melírů, které sestupují ke konečkům vlasů. Nejsou vytvářeny podle žádného vzoru, ale vždy záleží na samotném kadeřníkovi, v jakých místech a kolik melírů vytvoří. Jeho úkolem je, aby výsledek působil dojmem, že se ve vlasech odráží slunce. Díky tomu je výsledek maximálně přirozený. Babylights také potěší snadnou údržbou. Není třeba je neustále přebarvovat, začínají totiž až pod kořínky vlasů a při odrůstání není barevný rozdíl oproti původní barvě vlasů nijak výrazný.

Jak se Babylights barví?

Babylights nezačínají přímo u kořínků vlasů, ale zhruba o dva centimetry níže. Důraz je na ně kladen především po stranách obličeje. Ve zbytku vlasů se pak vytvoří jen několik pramínků pro dodání přirozeného lesku.

Obecným pravidlem je, že Babylights by měly být maximálně o jeden až dva tóny světlejší, než je přirozená barva vlasů. Z toho důvodu jsou vhodné především pro blondýnky, ale docílit se tohoto vzhledu dá i u tmavších vlasů.

Komu budou Babylights slušet?

Kadeřník by měl melíry přizpůsobit odstínu pleti i barvě vlasů, díky čemuž mohou Babylights slušet takřka všem. Obzvlášť je ocení ženy, které chtějí zakrýt šedivé prameny. V těchto případech dodají melíry účesu živost a mladistvost.

Tato technika také potěší majitelky jemných vlasů. Dokáže totiž opticky dodat objem a vykouzlí krásný 3D efekt. Tento trend bude lichotit krátkým i dlouhým vlasům.

Skvěle vynikne nejen v rovných a jemných vlasech, ale podtrhne i kudrnatou hřívu. Dejte si jen pozor na sílu pramínku. Příliš tenké melíry by ve změti vlasů zanikly, příliš silné by pak působily nepřirozeně. Zde je obzvlášť důležité najít zlatou střední cestu.

Jak pečovat o Babylights?

Jen zdravé vlasy mohou udělat skutečný dojem. Jakmile vstoupí do hry odbarvování, je třeba přidat na péči, aby si vlasy zachovaly zářivost. A ani Babylights nejsou výjimkou. Z toho důvodu je důležité používat přípravky určené právě pro barvené vlasy.

Přípravky z řady ALCINA Color & Blonde jsou speciálně navržené tak, aby udržely barvené a melírované vlasy zdravé:

  • Regenerační šampon pro barvené a namáhané vlasy jemně čistí a usnadňuje rozčesávání. Pšeničný protein vyhlazuje strukturu vlasů a cenné aminokyseliny vlasy posilují. Panthenol se postará o dodání hydratace.
  • Šampon pro barvené vlasy zajistí intenzivní regeneraci a dodává výrazný lesk. Vlasy jsou optimálně zásobeny vlhkostí a zároveň je postaráno o sytost barvy. Díky jemnému složení je vhodnou alternativou pro každodenní mytí vlasů šampon A/C Plex, který zlepšuje vlasovou strukturu a podporuje pružnost vlasů. Komplex účinných látek napomáhá k nápravě odbarvených nebo trvalených vlasů.
  • Bezoplachová Pěna pro barvené vlasy chrání před vysoušením a nabízí dodatečnou ochranu barvy. Obsahuje UV filtr, čímž zabraňuje vyblednutí barvy, zároveň posiluje lesk a usnadňuje rozčesávání.
  • Fluid pro vlasové konečky vyniká vysokou koncentrací účinných látek, vyhlazuje zdrsněné a roztřepené konečky a dodává jim lesk a péči.

Babylights v blond nebo šedivých vlasech

U Babylights hrozí stejně jako v případě jiných technik odbarvování zbarvení blond odstínu do žluta. Pokud však toužíte po studeném tónu, sáhněte po šamponech ALCINA Pastell Ice-Blond, které neutralizují zlaté, žluté i žlutooranžové odlesky a oživují lesk vlasů.

Užijte si Babylights ještě déle

I když už nová barva ztratila původní lesk, není třeba hned chodit na barvení znovu. Osvěžit a oživit ji můžete za pomoci Color Gloss + Care Emulsions, které jsou dostupné v mnoha odstínech od přirozené blond přes hnědou až po trendy pastelové či intenzivní tóny.

Stejně jako u dalších barvicích technik byste se i u Babylights měli ujistit, že vlasy při používání žehliček a kulem nevystavujete přílišnému teplu. Vlasy jsou velmi namáhány samotným barvením, což by spolu s působením tepla mohlo znamenat jejich suchost a lámavost. Před každou tepelnou úpravou tedy nezapomeňte na ochranné přípravky.

Pro Babylights vždy ke kadeřníkovi!

Abyste dosáhli působivého a přirozeného výsledku, nechte techniku Babylights vždy zkušeným rukám kadeřníka. Profesionál vám poradí s výběrem správného odstínu ladícího s vaším tónem vlasů a pleti a zvolí správné rozložení pramínků tak, aby korespondovaly s vaším střihem. Díky tomu vzniknou nenápadné a přirozené přechody a autentický look.

Babylights jsou skvělou volbou pro každého, kdo chce vlasy zesvětlit, ale zároveň se nechce rozloučit se svou přirozenou barvou vlasů. Jemné a světlé pramínky vykouzlí stylový plážový look, který se snadno udržuje a léto s ním nikdy neskončí.