Jste zde

Fascinující blond je hitem i letos

Blond vlasy jsou dlouhodobým trendem, který se na žebříčku oblíbenosti letos opět drží velmi vysoko. Žádná jiná barva nemá tolik podob a snad žádná jiná o sobě nemůže říct, že je neustále v kurzu. Po blond vlasech lidé touží odnepaměti. Jen velmi málo lidí se však pyšní přirozeně blond vlasy, a proto odborníci pro ty, kteří k několika těmto šťastlivcům nepatří, neustále vyvíjí nové produkty a odstíny.

Ledově blond

Letos jsou největším trendem světlé blond odstíny – od matného popelavého tónu přes studenou béžovou blond až k ledově chladné, která na slunci připomíná svým třpytem tekuté stříbro. Orientovat se při výběru odstínu však musíme nejen na základě aktuálních trendů, ale i podle tónu pleti. S jeho určením nejlépe pomůže profesionál v salonu, ale základní test, zda vám spíše sednou studené či teplé tóny, zvládnete i sami. Poradí vám pohled na zápěstí. Pokud jsou vaše žíly spíše modré, jste studený typ. Jestliže působí spíše zeleně, máte teplý typ pleti. Zorientovat se vám pomůže také barva očí. Pro chladný typ jsou typické modré či šedé oči, pro ten teplý pak hnědé a zelené.

Sázka na přirozenost

Přirozený look je trendem současnosti a je třeba na to myslet i u volby barevných tónů. V tomto duchu se nese například oblíbená technika balayage, která vlasy oživí, ale zároveň působí jemně a nenásilně. V balayage se kombinují až tři různé odstíny od těch méně nápadných až po ty výraznější, jako je platinová blond nebo stříbrno-šedá, aby se docílilo zajímavého, a přitom přirozeného vzhledu.

Blond dnes, blond zítra

Pro všechny blondýnky je pak důležitá správná péče, která ochrání světlý odstín po co nejdelší dobu. Blond vlasy jsou totiž citlivé a rychle reagují na slunce, vlivy okolního prostředí nebo třeba na chlor změnou barvy a nevzhledným „slámovým“ efektem. Color šampony určené pro blond vlasy nejenže zachovají kýžený odstín, ale zároveň vlasy hydratují a dodávají jim lesk. Jejich efekt můžete ještě podpořit balzámem Color Conditioning Shot či Pastell Sprayem Ice-Blond.

Léto v barvách

Chcete si naopak na chvíli od blond tónů odpočinout a dodat vlasům trochu „šťávy“? Pak se nechte inspirovat nejnovějšími trendy, které velí vlasy v létě zbarvit do pastelových tónů fialové, růžové, oranžové či modré. Nemusíte si vybírat jen jeden odstín, ale zazáříte i jejich kombinací. Pastell Sprays vám ve vlasech vydrží jen několik umytí a hodí se tak i k nejrůznějším experimentům! Zároveň vaše vlasy pěstí, hydratují a usnadňují jejich rozčesávání. 

Přečtěte si také:

Technika balayage: Vlasy jako políbené od slunce