Jste zde

Jak podpořit regeneraci zralejší pleti?

S přibývajícími léty mění naše pleť svůj vzhled. Buňky jsou stále méně aktivní a pomaleji se regenerují. Pleť má hrubší strukturu, výraznější póry a první vrásky. Je to proto, že v pokožce klesá množství kolagenu a dalších látek, které jsou k udržení mladistvě vypadající pokožky potřebné. K nastartování regeneračního procesu zralejší pleti mohou skvěle posloužit přípravky s obsahem AHA kyselin. Dbejte na však na to, abyste při ošetření dodali pokožce i dostatečnou hydrataci.

Efektivní AHA kyseliny

Kosmetika s obsahem alfa-hydroxykyselin (AHA) byla poprvé uvedena na trh koncem osmdesátých let a od té doby zaznamenala velký nárůst popularity. Má totiž skvělý efekt u problematické i zralé pleti. Ovocné kyseliny narušují proteinové vazby mezi odumřelými buňkami na povrchu kůže, odstraňují je a odkrývají pod nimi buňky jasnější a zdravější. Tento proces čistí ucpané póry, zlepšuje tonus pleti a zároveň vyhlazuje drobné vrásky.

Vyberte si správnou koncentraci

Klasické chemické peelingy obsahují zpravidla větší procento AHA kyselin, záleží na tom, zda se jedná o povrchový či hloubkový chemický peeling. Vyšší koncentraci ovocných kyselin (maximálně do 70 %) mohou používat pouze dermatologové při profesionálním ošetření. Pro salonní či domácí použití se hodí peelingy se slabší koncentrací, které obsahují okolo 10 – 12 % AHA kyselin.  Jsou ideální jako několikatýdenní hloubková kúra, která účinně odstraňuje vrchní zrohovatělou vrstvu pokožky. Obsahují například kyselinu glykolovou, která působí jako peeling a současně zlepšuje schopnost pleti vázat vodu. Stimuluje růst nových buněk v hlubších vrstvách pokožky a podporuje regeneraci zralejší pleti. Ve velmi nízké koncentraci ji najdete také v některých pleťových tonicích, které jsou vhodné pro každodenní použití a každý typ pleti.

Kúrové ošetření jemným chemickým peelingem

Pro aplikaci jemnějšího chemického peelingu jsou ideální zimní měsíce, a to díky nedostatku slunečního svitu. Během několika týdenní kúry přípravkem AHA Fluid ALCINA, který obsahuje 10 % ovocných kyselin získáte viditelně jemnější a hladší pleť bez pigmentových skvrn. Ideální délka kúry je 8 týdnů a dá se v průběhu roku dvakrát zopakovat. Jeho účinky ocení jak mladá problematická pokožka, tak zralá hrubší pleť s vráskami. Fluid zjemňuje póry, podporuje regeneraci pleti a vyhlazuje nerovnosti. Vhodný je také pro pleť s tmavými pigmentovými skvrnami, kterou dokáže sjednotit a rozzářit.

AHA kyseliny pro každodenní použití

Pro každodenní používání v průběhu celého roku zvolte přípravek s nižší koncentrací ovocných kyselin. Nové pleťové tonikum Skin Manager ALCINA obsahuje právě kyselinu glykolovou, díky které působí jako jemný peeling, pleti však současně dodává vláhu a zlepšuje její hospodaření s vodou. Ihned při aplikaci tonika pocítíte na pokožce lehké šimrání, které svědčí o okamžitém efektu přípravku. Přípravek odstraňuje odumřelé buňky, hloubkově pleť čistí a napomáhá její regeneraci. Viditelně zlepšuje vzhled pleti už po prvním ošetření – pokožka je hladší, projasněná a s jemnějšími póry, což usnadňuje také nanášení make-upu. Při pravidelném používání tonikum znatelně zlepšuje vzhled pleti a jeho účinky ocení jak zákaznice se zralejší a hrubší pletí, tak s pletí problematickou.