Jste zde

Jak se zchladit v parném létě? Staňte se mrazivou kráskou s popelavými metalickými barvami na vlasy

Trend rozcuchané plážové hřívy už vás nebaví? Jak si zachovat chladnou hlavu i uprostřed horkých letních dnů? Nadchněte se pro nejnovější trend chladných metalických odstínů, díky kterým v létě i na podzim skutečně zazáříte.

Trendy alternativa k blond

Pokud vás již platinová blond omrzela, nechte se oslovit její sofistikovanou alternativou – studeným metalickým tónem. Metalické barvy na vlasy hravě zvládnou dodat vašemu účesu přitažlivý lesk a díky značce ALCINA si nyní můžete vybrat z velkého množství odstínů a rozhodnout se, který je pro vás ten nejvhodnější. Především krátkým vlasům bude chladná metalíza lichotit, ale i polodlouhé či dlouhé vlasy díky popelavé metalické barvě mohou dosáhnout jedinečného vzhledu.

Je libo melír?

Jestliže se nechcete pouštět do velkých změn, ale přesto chcete svůj look ozvláštnit, nebojte se požádat svou kadeřnici či svého kadeřníka pouze o metalické melíry či podbarvení. Dosáhnete díky tomu nenápadného, ale přesto působivého osvěžení, které vašemu stylu dodá šmrnc a vám sebevědomí. Tímto způsobem si můžete i postupně vyzkoušet několik odstínů, dokud nezjistíte, který je pro vás ten pravý. A samozřejmě se můžete nechat inspirovat světem celebrit, které se trendem metalických barev vlasů nechaly zcela pohltit!

Co od metalických barev očekávat?

Pokud jsou vaše přirozené vlasy tmavé, bude je potřeba před aplikací metalické barvy odbarvit. Oba tyto úkony – odbarvení i aplikaci barvy – přenechejte v rukou odborníků. Kadeřník či kadeřnice vlasy šetrně odbarví s ohledem na jejich vlastnosti a také vám poradí s výběrem ideálního metalického tónu. Pokud ale máte vlasy plavé nebo světle hnědé, ALCINA má pro vás připravených šest odstínů barev Color Creme, které hravě obarví i světlé, předem neodbarvované vlasy a potlačí teplejší podtóny. Obraťte se na svůj oblíbený salon spolupracující se značkou ALCINA a poraďte se se svou kadeřnicí či svým kadeřníkem o tom, co je vhodné právě pro vaše vlasy.

Jak se o odbarvované či barvené vlasy starat?

Aby vaše popelavá metalická hříva vydržela zdravá a krásná po dlouhé týdny, je potřeba dodržovat několik pravidel. Jelikož odbarvované a barvené vlasy jsou sušší a náchylnější k lámání, je vhodné o ně pečovat pomocí specifických produktů – nejvhodnější jsou pro ně přípravky z řady ALCINA Color & Blonde, které nejenže citlivě pečují o chemicky upravované vlasy, ale také prodlužují životnost barvy a pomáhají zachovat její lesk. Rovněž je třeba pomoci vlasům v postupné regeneraci, a to nejlépe za použití Repair masky (aplikuje se zpravidla jednou týdně). Nezapomínejte také na to, že odbarvené anebo barvené vlasy vyžadují pravidelné dobarvování a návštěvy u kadeřníka pro udržení dokonalého vzhledu.