Jste zde

K vodě i na večer: Jak vychytat letní líčení?

I když se najdou výjimky potvrzující pravidlo, u většiny z nás se letní líčení od toho, které nosíme ve zbytku roku, liší. Stejně jako odhazujeme v horkých dnech oblečení, ubíráme právě i v této oblasti, ať už jde o intenzitu nebo množství použitých produktů. Zároveň je pro spoustu z nás důležité, aby líčení nezabralo příliš mnoho času – léto přeci láká k tolika jiným aktivitám!

„Vzhledem k vysokým teplotám, sluníčku a koupání je letní líčení na rozdíl od toho celoročního lehké, transparentní a také časově nenáročné,“ potvrzuje Lucie Vincenec, kosmetička a vizážistka ALCINA. A i když se i do něj promítají aktuální trendy, ten hlavní bývá každý rok v podstatě stejný. „Letní vzhled má asociovat opálení a sluneční paprsky a v kurzu je tak všechno třpytivé, lesklé a blýskavé. Nemusíme se bát ani intenzivních barev, ať už jde o výrazné rtěnky nebo laky na nehty,“ doplňuje odbornice.

Letní look krok za krokem

Kompletní líčení začínáme nejčastěji nanesením make-upu, v horkých dnech jej ale spousta žen mění za lehčí alternativy. „Klasický make-up se dá v létě využít na večerní příležitosti, přes den mají zelenou CC, tónující či transparentní krémy,“ uvádí Lucie Vincenec. Naším tipem je podkladová báze Wake-up Primer pro zmatnění, zjemnění a také osvěžení pokožky a Magical Transformation CC Cream, který pleť jemně natónuje a vyhladí, ale zároveň vypadá maximálně přirozeně. Ne pro každou ženu jsou ale tyto lehké podklady dostačující. „V případě potřeby zakrýt nedokonalosti přidejte korektor, například ALCINA Authentic Concealer. Na prosvětlení oblasti pod očima použijte odstín light, na korekce odstín medium,“ doporučuje odbornice.

Jak už jsme zmínili výše, opálený vzhled je trendem číslo jedna. Jak si ho zařídit i bez toho, abyste se museli vystavovat slunečním paprskům? „Na lícní kosti nebo i na celý obličej naneste Sunn Kiss Powder. Světlo odrážející třpytivé pigmenty zajistí svěží a sluncem políbený vzhled, navíc zvládne i vysoké teploty,“ radí Lucie Vincenec. Jestliže je vaším cílem jen zajištění větší výdrže líčení, bude dobrou volbou lehký transparentní pudr, který pleť nezatěžuje, jako například Luxury Loose Powder ALCINA.  

Další oblastí, která hraje při líčení v posledních letech velmi důležitou roli, je obočí. Pokud hledáte způsob, jak si jej rychle a snadno upravit pro letní dny, vyzkoušejte řasenku na obočí Brow mascara. Několika tahy obočí vyplní, definuje a zafixuje a je tak ideální volbou například pro dny strávené u vody.

Pokud jde o oči, vystačíte si třeba jen s řasenkou (naším favoritem pro přirozené letní líčení je Natural Look Mascara), přidat ale můžete samozřejmě i oční stíny a linky.

Rty mají ve srovnání s líčením ostatních částí obličeje výhodu v tom, že je snadné jejich vzhled během dne kompletně změnit. Ráno můžete nanést například transparentně tónující Lip Shaker s vyživující olejovou bází nebo Lip Balm, balzám s ochranným faktorem 30 dodávající jemně barevný nádech. Pokud z koupaliště pokračujete na večírek, stačí sáhnout po intenzivnějším odstínu. Bát se nemusíte sytých a nepřehlédnutelných barev od lososové přes růžovou až po červenou. A podobně je to i s úpravou nehtů. „I u laků na nehty můžete experimentovat a dát průchod své kreativitě a k odvaze,“ dodává Lucie Vincenec.

Tip: Velmi praktickým pomocníkem jsou (nejen) v létě multilíčidla, která se hodí vždy, když u sebe zrovna nemáte celou kosmetickou výbavu. Zastanou totiž hned několik úkolů.  „Skvělým multilíčidlem ze sortimentu ALCINA jsou mono stíny Eyeshadow v odstínu champagne. Mají decentní perleťový finiš, takže se hodí na projasnění lícních kostí, pod obočí a samozřejmě i jako oční stíny,“ přidává tip Lucie Vincenec.