Jste zde

Nejlepší ranní rituály pro svěží start dne

O tom, jaký bude náš den, rozhodujeme vlastně už ráno, v době mezi probuzením a odchodem z domu. První hodina po probuzení je ta nejdůležitější, a tak je třeba si ji zpříjemnit – třeba vhodnými rituály. Do nového dne tak budeme startovat s dobrou náladou. Udělejte si ráno čas a nespěchejte z postele. Najděte si alespoň malou chvilku pro věci, které vás baví a dělají vám dobře. Svůj den tak nastartujete aktivně a zjistíte, že některé věci půjdou mnohem jednodušeji.

Produkty, které dodají pocit svěžesti, nás i naši pleť potěší pokaždé, když ráno zazvoní budík příliš brzy nebo když se potřebujeme rychle probrat po probdělé noci. Svěží vůně ve sprše nebo maska s chladivým efektem patří mezi pomocníky, kteří probudí i ty, kdo nejsou zrovna ranní ptáčata. Zároveň se budou hodit i v letních vedrech nebo po sportování. Energii dodají také produkty s obsahem máty a kafru.

Triky pro rychlé probuzení

Protažení
Zvolte si takový vyzváněcí tón budíku, který se vám líbí a příjemně vás naladí. Nepříjemný zvuk totiž vyvolává okamžitý stres. Raději se vyhněte použití funkce odloženého buzení, jen by vás sváděla k tomu zůstat ležet. Místo toho se protáhněte a rozhýbejte ruce i nohy. Tak se automaticky probudíte, protože se mozek i svaly lépe prokrví.

Nasajte vzduch

Otevřete ráno okna a pusťte na sebe čerstvý vzduch. Vytáhněte rolety a závěsy, to vás dostane do aktivního módu. Zhluboka se nadechněte a chvíli vnímejte zvuky začínajícího dne. 

Sprcha

Vyzkoušejte studenou nebo střídavou sprchu. Povzbudí krevní oběh a prokrví pokožku.

Pitný režim

Před tím, než jdete spát, se pořádně napijte. Pokud má tělo v noci žízeň, je po ránu pokožka povadlá a pomačkaná. Na nedostatek vody navíc tělo reaguje stresovými hormony. Ráno nastartuje látkovou výměnu nejlépe sklenka teplé vody s citronem.

Chlad

Kostkou ledu nebo studenou lžičkou opatrně přejíždějte po obličeji a přikládejte na oči – chlad je příjemný a zmírňuje otoky.

Úsměv

Nejen, že úsměv dobývá srdce, ale také dodává dobrou náladu, a to dokonce i když se člověk jen usmívá sám na sebe v zrcadle.

Jak osvěžit pleť?

  • Pěnou

Nastartujte svůj den speciálním pěnovým potěšením. Naneste ráno na navlhčenou pleť jednu až dvě dávky ALCINA Čisticí pěny, rozetřete a jemně masírujte. Následně pěnu důkladně smyjte vlažnou vodou.

  • Citrusy

Vůně citrusových plodů okamžitě oživí pleť. Skin Manager Pleťové tonikum s AHA efektem zjemňuje póry, jeho hluboce čisticí účinek vyrovnává vzhled pleti a postará se o okamžitý pocit svěžesti.

  • Chladem

Oční gel Hyaluron 2.0 probudí unavené oči svým chladivým účinkem, který zmírňuje otoky. Nejlepší je skladovat jej v ledničce.

  • Hydratací

Když je pleť napjatá a suchá, pomůže extra porce vlhkosti. Komplex Aquarich a bambucké máslo obsažené v Hydratačním séru dlouhodobě ošetří pleť a ta je pak jemná a hladká.

  • Energií

Pokud chcete dodat své pleti energii, dopřejte jí ampulkovou kúru, například s koenzymem Q10. Energy Ampule dopřeje unavené a povadlé pleti čerstvější vzhled.

Přečtěte si také:

Krásná díky vodě