Jste zde

Ombré rty: jak si vykouzlit hit této sezóny?

Nejdříve to byly ombré vlasy, poté ombré nehty, až se tento trend přesunul na rty. O co se vlastně jedná? Termín ombré pochází z francouzštiny a představit si pod ním můžeme postupné prolínání dvou nebo více tónů bez znatelného přechodu. Na rtech obvykle vypadá tak, že tmavší tón lemuje konturu rtů a směrem do středu se zesvětluje. A proč si jej svět krásy oblíbil? Pomáhá totiž rty opticky zvětšit a vypadá prostě dokonale.

Ombré rty pro každou příležitost

Tento hit už můžeme na sociálních sítích nějakou dobu pozorovat, ale nyní je ještě více trendy než kdykoliv předtím. Ačkoliv tak na první pohled nemusí vypadat, hodí se pro každou příležitost. V jemnějších a decentnějších barvách bude vypadat skvěle na běžné denní nošení, na večer pak můžete „přidat“ a vytvořit ombré líčení v sytých, tmavých tónech. Ombré rty si sice žádají trochu cviku, ale nakonec je zvládne i začátečník.

Jak na ombré rty?

líčení rtů v ombré stylu si nejspíš vystačíte s kosmetickými produkty, které už máte doma. Stačit vám budou dva odstíny rtěnek nebo tužek na rty v ladících tónech, z nichž jeden by měl být světlejší a druhý tmavší. Pro lepší výdrž a zamezení rozmazávání rtěnky se bude hodit i konturovací tužka. Ještě zajímavějšího finiše a oživení docílíte, pokud přes rtěnku přidáte, například jen do středu rtů, lesk. Aby byl výsledek opravdu dokonalý, nezapomeňte rty na líčení dobře připravit. K tomu nejlépe poslouží peeling (naším tipem je Lip Scrub) a také dobrý balzám.

Ombré rty ve 3 krocích

Snadno si ombré rty vytvoříte za pomoci kolekce ALCINA Fall in love. Jak na to?

1. Nejprve za použití tužky Lip Duo (modelka použila odstín cinnamon brown) obkreslete jejím tenčím koncem v tmavším odstínu konturu rtů. Vykreslete také koutky.

2. Střed rtů vybarvěte silnějším koncem tužky ve světlejším odstínu. Tužku veďte i k vykonturovaným okrajům, aby se oba odstíny spojily a přechod mezi nimi byl plynulý a jemný.

3. Pro 3D efekt a opticky plnější vzhled rtů naneste do úplného středu lesk Satin Lip Gloss. Nezapomeňte jej opět pořádně zapracovat, aby okraje splynuly s tužkou Lip Duo. Tou pak můžete ještě na závěr poupravit případné nedokonalosti a vylepšit přechody.