Jste zde

Technika balayage: Vlasy jako políbené od slunce

Elegantní barevnost, která se odrůstáním proměňuje a po dlouhou dobu vypadá stále krásně a živě. Zvláště pro ty, které touží zvýraznit svoji barvu vlasů je určená technika balayage /balejáž/ – kreativní metoda zesvětlování vlasů.

Slovo „balayage“ pochází z francouzštiny a v překladu znamená „zametání“.  Tento pohyb ruky evokuje zmiňovanou techniku, která dodá vlasům skvělé prosvětlení. Kadeřníci vytvářejí touto technikou jemné barevné přechody, které působí, jako by byly ve vlasech namalované. Majitelka vlasů, ve kterých se zvolna prolínají tmavší odstíny se světlejšími, ocení zejména odrůstání, kdy se barva sice proměňuje, ale velice postupně, a i po několika týdnech vypadá stále skvěle. Kdo by nechtěl vlasy, které vypadají jako políbené od slunce?

Kadeřníci pracující se značkou ALCINA mají pro techniku balayage nového pomocníka Bleach Cream6+, který umí díky obsahu olejů a včelího vosku ochránit vlasy proti poškození při zesvětlování a umožňuje přesné nanesení barvy. Výsledkem profesionálního provedení této techniky jsou krásně prosvětlené, lesklé a zdravé vlasy.