Jste zde

Zařiďte si lesklé vlasy!

Pro většinu žen patří fénování po umytí vlasů k běžné koupelnové rutině. Často si však nepřipouštíme, že horký vzduch vlasům neprospívá a pravidelné používání žehličky nebo kulmy vlasy extrémně zatěžuje. Když nám zrcadlo namísto vysněných lesklých a zdravých vlasů ukazuje ve skutečnosti vlasy suché, lámavé a porézní, je načase začít jednat. Už před fénováním můžeme vlasům dopřát účinnou ochranu a potřebnou péči pomocí vhodného fénovacího spreje. Kromě toho by měly ostatní pečující přípravky jako šampon a balzám odpovídat typu vlasů. Jemné, slabé a poškozené vlasy totiž potřebují pokaždé jiný individuální pěsticí program.

Dejte sbohem krepatění, přivítejte lesk!

Ke krepatění, tedy tomu, že vlasy nehezky poletují a odstávají od hlavy, dochází, když vnější vrstva vlasu není hladká a uzavřená. Jakmile je porézní a jednotlivé vrstvy odstávají, ztrácí vlasy živiny a vlhkost a jsou náchylnější k poškození vnějšími vlivy, například teplem.  Aby vlasy zůstaly zdravé, je třeba s nimi zacházet co nejjemněji. A to hned po umytí. Pokud nechceme vlasy zbytečně namáhat, měli bychom vodu z vlasů po umytí ručníkem jen vymačkat, nikoli drhnout. Použití Hydratačního spreje ALCINA okamžitě usnadní rozčesávání a zároveň je před fénováním tou správnou volbou pro unavené a suché vlasy, kterým chybí vitalita. Při rozčesávání dávejte pozor na volbu hřebenu. Začněte hřebenem s řídkými zuby nebo kvalitním kartáčem u kořínků vlasů a poté opatrně rozčešte délky. Hydratační činidla a ochranné filtry obsažené v Hydratačním spreji chrání před povětrnostními vlivy a vlasům dodávají krásný lesk. Sprej je ideální i pro dlouhé a jemné vlasy.

Péče a ochrana díky hyaluronu

Poškozené vlasy potřebují sprej, který jim vedle hydratace dodá i péči. Látky jako je kyselina hyaluronová a extrakt z opuncie jsou ideálními partnery, protože hasí žízeň, a navíc vlasům propůjčují pružnost a hedvábný lesk. Kdo se při stylingu neobejde bez žehličky, kulmy nebo fénu, měl by před jejich použitím na vlasy aplikovat produkt s Anti-heat faktorem, který je ochrání před působením tepla. ALCINA Hyaluron 2.0 Spray ochrání vlasy před poškozením až do 230 °C. Pamatujte také na to, že před použitím žehličky musí být vlasy úplně suché, jinak vlasy doslova ufritujeme a poškodíme jejich strukturu.

Tipy pro správné fénování

Jak postupovat, abychom s vlasy při úpravě zacházeli co nejšetrněji? Na vlasy prosušené ručníkem nejdříve nastříkáme ALCINA Fénovací lotion. Pokud je to nutné, rozdělíme vlasy do pramenů tak, aby přípravek rovnoměrně pokryl všechna místa . Vlasům dodáme objem tím, že je vyfoukáme kulatým kartáčem pramen po pramenu ve směru růstu. Horní část vlasů upevněte sponkami a začněte od spodu.  Fénujte pouze na střední teplotu a poté nechte vlasy dostatečně vychladnout.