Jste zde

6 trendů v líčení, které letos v zimě musíte zkusit

Zdá se vám zima příliš tmavá a monotónní? Pak není nic jednoduššího než ji rozzářit. Inspirací vám mohou být aktuální make-up trendy, které se všechny točí okolo barev, třpytu a lesku. Jasná volba pro každý večírek, ale s trochou umu a decentnosti i pro běžný den. Jaký trend vás zláká jako první?

1. Výrazné oční stíny

Zdá se, že beauty svět už si nude očních stínů užil dost a otevřel dveře barvám. A to takovým, které rozhodně nepřehlédnete. Pokud v sobě máte alespoň špetku odvahy, vkročte do nové sezóny se zelenými třpytivými stíny (naším favoritem jsou Eye Shadow cosmic green). Lichotit budou zejména ženám s tmavší barvou očí a pohledu dodají ten správný šmrnc. Na romantičtější a jemnější notu zahrají metalické růžové stíny (zkuste třeba Eye Shadow cosmic rose), další z hitů sezóny. Slušet budou především světlé pleti a modrým očím. 

Tip: Pro ještě intenzivnější výsledek zkuste oční stíny nanášet prstem. Případně můžete jejich efekt zesílit nanesením světlejšího tónu do vnitřního koutku oka.

2. Color blocking

Nosí se na oblečení, ale proč color blocking nevyzkoušet i na očích? Jednoduše vezměte dvě barvy, kterým to spolu dohromady ladí, a naneste je na oči. Funguje žlutá a královsky modrá, tyrkysová a lila nebo naše oblíbená kombinace růžové a zelené. A jak na to? V případě tmavých očí naneste zelenou na pohyblivé oční víčko a růžovou podél spodní linie řas. U světlejších očí barvy jednoduše přehoďte!

 

3. Metalické linky

Černé oční linky jsou klasika, ale i ta si občas zaslouží oddech. Letošní trendy proto velí orámovat oči pořádnou dávkou metalického lesku. Pouhých pár tahů tak stačí k vykouzlení více než efektního looku, se kterým si také můžete podle libosti vyhrát. Vyzkoušejte různé barvy (naším tipem je fialová tužka Velvet Kajal Liner violett) nebo linku protáhněte a klidně ji trochu rozmažte pro grunge vzhled.   

Tip: Kočičí linku vytvoříte s metalickou tužkou snadno. Nejprve orámujte oko linkou podél horní linie řas. Poté se přesuňte ke spodní linii řas a linku od vnějšího koutku oka protáhněte a veďte lehce směrem vzhůru.

4. Kouřové oči

Kratší dny znamenají delší noci a více prostoru pro kouřové líčení, které právě večer vyniká nejvíce. I to se ale letos dočkalo několika malých změn. Bát se nemusíte opravdu výrazného kouřového efektu, silnějších spodních linek, rozmazané protažené linky nebo zkuste líčení oživit trochou barev, třeba už dobře známou zelenou. 

 

5. Rudé rty

Spíše než módní výstřelky vás baví nadčasovost? Pak vás potěší další z hitů, který vlastně nikdy neodchází ze scény, a to červená rtěnka. Mimochodem, pokud se jí stále tak trochu bojíte, tady je pár důvodů, proč ji konečně začít nosit. Podle studií totiž ženy s rudými rty působí sebevědoměji, ale také důvěryhodněji a sympatičtěji. A mimo jiné propůjčuje rudá na rtech pocit neporazitelnosti, což rozhodně není na škodu. 

Ale není červená jako červená. Každý tón vytváří trochu jiný efekt:

  • Pokud chcete skutečnou klasiku, sáhněte po rtěnce Lipstick v odstínu cold red. Má kouzlo, šarm, přitahuje pozornost všech očí v okolí. A další její velkou předností je, že vám s touto barvou na rtech k dokonalému looku stačí už jen trocha make-upu, řasenky a tvářenky. 
  • K výrazně nalíčeným očím se bude hodit tmavší červená v odstínu lesních plodů, jako je Lipstick winter berry. Působí elegantně a dodá vám nezaměnitelné charisma. 
  • A jestliže toužíte po přirozeném vzhledu pro každý den i příležitost, zkuste jemnější, narůžovělý tón Lipstick dark rosewood

Tip: Kombinace červených rtů a nehtů je pořád sexy! K rtěnce v odstínu cold red přidejte odstín laku na nehty Nail Colour santa baby a dokonalý (nejen) vánoční look je na světě.

6. Glamour nehty

Nehtům v zimní sezóně vládnou tmavé tóny, které ale rozhodně nejsou nudné a už vůbec ne přehlédnutelné. Zamilovat se můžete třeba do odstínu magic green, který evokuje procházku zasněženým lesem a propojuje dva hlavní trendy – metalické a přírodní tóny. Fialový winter plum zase dodá svou tlumeností vašemu looku sofistikovanou eleganci a nádech luxusu. A zimní sezóna se nemůže obejít ani bez pořádné dávky zlatých glitrů, které z nehtů udělají hvězdu každé party. Přesně to dokáže lak golden star