Jste zde

Jak na hebké rty lákající k políbení? Stačí tyto 4 kroky

Nejen na Valentýna toužíme po tom, aby naše rty lákaly k políbení. Aby byly jemné, hebké, plné a jednoduše smyslné. Vlivem počasí, ale třeba i našich zlozvyků (ano, kousání a olizování je přesně to, co máme na mysli) jsou ale rty často popraskané a suché. A to zrovna k polibku nevyzývá. Poradíme, jak jim ve čtyřech krocích zajistit neodolatelný vzhled! 

Krok 1: Exfoliace

Pro jemný povrch rtů je nejdříve ze všeho zbavte odumřelých a suchých kožních buněk. Podobně, jako to děláte všude jinde na těle, jen o něco šetrněji – oblast rtů je totiž obzvlášť citlivá. Pokud nemáte po ruce peeling na rty, vystačíte si s jemným zubním kartáčkem, kterým rty opatrně masírujte. Případně na ně můžete nanést balzám s trochou třtinového cukru, rty o sebe promnout a následně cukr smýt vlažnou vodou.

Krok 2: Hydratace

Naše rty nemají žádné potní ani mazové žlázy a k jejich vysoušení tak dochází velmi snadno. Zásobování hydratací je tak pro ně zásadní, a to zvenku i zevnitř. Prvním krokem je pravidelný pitný režim a jídelníček s vyváženou stravou s vitamíny a minerály. Naopak pozor si dejte na příliš slaná jídla, která k vysušování přispívají. Pomocníkem pro každodenní péči by měl být také vhodný balzám na rty. Volte takový, který bude kromě hydratačních složek obsahovat i lipidy. Naším tipem je Lip Balm It’s never too late s hodnotnými oleji, vitamínem E a bisabololem nebo Krém na oči a rty s kyselinou linolovou.

Tip: Jsou vaše rty vysušené více než jindy? Pak na ně pro intenzivnější péči naneste balzám jako masku a nechte jej působit klidně přes noc. 

Krok 3: Výběr rtěnky

Samozřejmě, rtěnku si primárně vyberete tak, aby vám její tón co nejvíce lichotil a korespondoval s událostí, na kterou se chystáte. Ale přihlédnout byste měli i ke stavu svých rtů a zvážit, zda na nich bude vypadat dobře i po pár hodinách. Pokud se vám ještě nepodařilo vrátit jim hebkost, místo matných rtěnek, které rády vysušují, sáhněte po výživných rtěnkách, jako je Nutri Lipstylo s hydratačním složením a přírodními složkami, nebo barevných lescích na rty (např. Lip Gloss v odstínu shiny red nebo shiny plum s kyselinou hyaluronovou a pečujícími oleji).

Krok 4: Aplikace jako od profíka

Pokud jste našli ten pravý odstín a typ rtěnky, zaměřte se na precizní aplikaci, ať je výsledek okouzlující po celý večer. Ujistěte se, že jsou rty dostatečně hydratované, případně je přetřete balzámem. Následně zvolte vhodnou konturovací tužku na rty v odstínu, který bude co nejpodobnější vaší rtěnce, a obtáhněte jí kontury rtů. Díky tomu zamezíte rozpíjení. Samotnou rtěnku začněte nanášet od středu rtů až k jejich koutkům. Pro výraznější look přidejte druhou vrstvu a je hotovo. Než ulehnete do peřin, nezapomeňte rtěnku odlíčit stejně jako zbytek make-upu a rty opět potěšit balzámem. Nyní vašim rtům nikdo neodolá!