Jste zde

Monochromatická neznamená jen černobílá. Vyzkoušejte líčení tón v tónu

Monochromatické líčení je trend, který v posledních letech obletěl celý svět. Přestože mnohé z nás již lichotivý monochromatický make-up používají, jeho popularita je aktuálně i díky celebritám na vrcholu. Nechte se proto také inspirovat a směle jej vyzkoušejte!

Co se rozumí monochromatickým líčením?

Monochromatický make-up se skládá z různých tónů téže barvy, které se použijí jak na líčení očí, tak rtů a tváří. Tím se docílí barevně sladěného vzhledu, kde se barvy nepřebíjejí, ale naopak se pomocí různých technik a intenzit jednotlivých odstínů vhodně doplňují. Kosmetický a módní průmysl je v současné době monochromatickým líčením a oblékáním přímo posedlý, takže inspiraci je možné nalézt nejen na stránkách časopisů, ale i na instagramových účtech celebrit a přehlídkách módních domů.

Jaké barvy pro monochromatické líčení zvolit?

Při výběru barev je zásadní vzít v potaz tón vaší pleti, roční období i to, jakého efektu chcete líčením dosáhnout. Ponecháte jej lehké a přirozené pro denní nošení? Nebo naopak zvolíte odvážnější a výraznější look? Kouzlo monochromatického make-upu tkví v tom, že je velmi snadné jej přizpůsobit svým potřebám a dosáhnout tak vytouženého vzhledu. K nejoblíbenějším barevným škálám patří tóny růžové a dále paleta hnědých odstínů – ať už zvolíte jednu, či druhou, ALCINA má pro vás vše, co k dokonalému líčení potřebujete!

Základ je základ

Nezapomeňte, že perfektnímu líčení předchází perfektní péče. Po jemném a důkladném vyčištění naneste na obličej své oblíbené sérum a následně krém. Nezapomínejte ani na bázi pod make-up, která pleť zjemní a perfektně ji připraví na další přípravky. A pak již přichází řada na make-up samotný: ujistěte se, že make-up, který používáte, ladí nejen s odstínem vaší pokožky, ale také se zvolenou barvou líčení.

Růžové probuzení

Pro svěží vzhled, který bude slušet především světlejšímu, studenému tónu pleti, můžete vyzkoušet monochromatické líčení v růžové – skvěle vám poslouží například přípravky z letošní jarní kolekce ALCINA It’s a spring thing. Na oči i tvář použijte tvářenku Powderblush morning rose, která vás hned na první pohled nadchne svým unikátním provedením. Díky svému složení je vhodná jako multilíčidlo, takže s její pomocí vykouzlíte krásné růžové přechody na očních víčkách i tvářích. Třešničkou na dortu vám bude rtěnka Nutri Lipstylo v něžném odstínu sorbet a vše můžete ještě završit růžovým lakem na nehty Nail Colour flamingo.

Zlatá záře

Intenzivní letní look v odstínech hnědé a zlaté je naopak přímo ideální pro snědší typy pleti s teplým podtónem. Pro monochromatické líčení v hnědozlaté zvolte přípravky z aktuální kolekce ALCINA Golden Glow Time. Oční stíny Eyeshadow iced caramel propůjčí vašim očím decentní, ale přesto intenzivní vzhled, který se perfektně doplňuje s bronzerem Bronzing Powder. Díky němu docílíte dojmu lehkého letního opálení, který ještě podpoříte nanesením lesklé pečující rtěnky Nutri Lipstylo v odstínu toffee. Na závěr si dopřejte sladkou tečku v podobě laku na nehty Nail Colour hazelnut.

Kreativitě se meze nekladou

Podobně se můžete „vyřádit“ i v případě dalších barev – fialové, červené, oranžové… Následujte svou fantazii a přizpůsobte tento trend svému osobnímu stylu. A pokud chcete monochromatický look dovést k naprosté dokonalosti, slaďte s líčením barevně i svůj outfit a budete nepřehlédnutelná!