Jste zde

Rok 2024 je rokem ofiny: těchto 5 trendy střihů vám bude slušet

Pokud sledujete celebrity na sociálních sítích nebo červeném koberci, nejspíš vám tento trend neuniknul. Ofiny jsou všude. Nosí je Zendaya, Taylor Swift, Jenna Ortega, Emily Ratajkowski – můžete jmenovat prakticky každou výraznou dámskou osobnost. Sluší ale nejen modelkám a hvězdám filmové a hudební branže. Najděte si mezi trendy střihy ten, který padne vašemu obličeji! 

1. Záclonková ofina

Nemůžeme začít ničím jiným, než horkým trendem číslo jedna, tedy ikonickou „curtain bang”, v češtině záclonkovou ofinou. Známe ji už ze 70. let, kdy ji nosila třeba Brigitte Bardot, a v posledních měsících slaví velkolepý návrat. Jak vypadá? Stačí si představit rozhrnutou záclonu. Podobně totiž rámuje obličej. Bavit vás bude proto, že se snadno udržuje, a až vás omrzí, prostě ji necháte odrůst. Protože „záclonovce” sluší různé délky, sedne podle odborníků každému tvaru obličeje a různou délkou konečků můžete zvýraznit vybrané části tváře. 

 

2. Baby ofina

Baví vás odvážné střihy? Pak vyzkoušejte „baby bang”, tedy kraťoučkou ofinu končící jeden i více centimetrů nad obočím. Jak možná tušíte, není to zdaleka účes pro každého. Slušet bude menšímu obličeji, vysokému čelu nebo ostřejším rysům, naopak majitelky kulatého obličeje určitě najdou lichotivější střih. Se stylingem to v tomto případě nebudete mít složité – sáhněte po stylingovém pudru nebo vosku, abyste ofině dodali strukturu (např. Objemovém styling-pudru nebo suchém vosku ve spreji Dry Wax).

3. Na stranu

A závan nostalgie podruhé: na scénu se vrací i ofiny vyfoukané na stranu, které letěly na přelomu milénia. Pokud chcete ofinu vyzkoušet, ale tak nějak opatrně, tohle je ta správná cesta. V ideálním případě si ji nechte sestříhat tak, aby ani v jedné části nebyla příliš krátká a dala se nosit na obě strany. I tady platí, že střih bude slušet takřka všem tvarům obličeje, speciálně pak zalichotí kulatému obličeji. A body navíc má i za to, že styling netrvá věčnost, stačí ofinu sčesat hřebenem s širokými hroty a zafixovat lakem na vlasy

4. Jemná a prostříhaná

Ofina není určená jen hustým kadeřím, nárok mají i jemné vlasy! Důkazem je další z velkých trendů letošního roku, a to dlouhá, jemná a prostříhaná ofina, skrze kterou prosvítá čelo. Právě na těchto vlasech vynikne a dodá jim plnost. Vedle toho také zjemní hranatý tvar obličeje. 

Tip: Jemná ofina může mít tendenci se rychle mastit. Suchý šampon by se tak měl stát vaším nejlepším kamarádem, který vás v nouzi podrží.

 

5. Kudrliny

Trendem roku je (vedle ofin) také přirozenost. A pokud máte kudrnaté nebo vlnité vlasy, je nejlepším řešením tyto dva trendy spojit. Kudrnatá ofina vypadá ležérně a svůdně a fungovat bude u různých typů kudrlin – jen je potřeba sledovat přirozenou texturu vlasů a nechat kadeřníka najít optimální střih a délku. Pak už stačí upravit vlasy tak, abyste vlny podpořili (zkuste pečující Emulzi pro vlnité vlasy a stylingový přípravek Curls Concept), a trendy účes je na světě. 

Našli jste ofinu přesně pro vás? Výborně, teď už jen vyhledejte blízký kadeřnický salon a svůj vysněný střih přeneste do reality. 


Přečtěte si také:

5+1 tip, jak odcházet od kadeřníka spokojená