Jste zde

Romantika, ženskost a spousta růžové. Vyzkoušejte trend balletcore

Vypadá to, jako by nejnovější beauty trendy kopírovaly naše dětské sny. V minulém roce jsme vzpomínali na Barbie a oblékali se do zářivé růžové, letos se do centra dění dostávají baletky. Nosí se mašle, obouvají baleríny, češou baletkovské drdoly a nejvíce trendy líčení je to romantické a něžné. Jak se na trend balletcore naladit? Tady je návod na make-up i účes.

3 kroky k balletcore líčení

Líčení v duchu balletcore je tak trochu výraznější variací na „no make-up look”. Jen o něco růžovější a lesklejší. Stále však podtrhuje přirozené rysy a oslavuje ženskost.

1. Baletkovská pleť? Zářivá a růžová

Základem je svěží, mladistvá a narůžovělá pokožka. Žádné těžké a vysoce krycí make-upy, ale přirozené rozjasnění, to je klíč k úspěchu. Sáhněte po Magical Transformation CC Cream s jemným krytím a obsahem pečujících látek. Případně, pokud potřebujete trochu přidat, zvolte Make-up Authentic Skin Foundation vytvářející efekt druhé kůže. Jestliže jsou na pleti stále vidět drobné nedokonalosti, zakryjte je korektorem Authentic concealer. Výsledek zapudrujte transparentním Luxury Loose Powderem pro zářivý finiš.

Nezbytným produktem je pro balletcore líčení tvářenka. Heslo zní jasně: nešetřit! A čím růžovější odstín zvolíte, tím lépe (Powderblush morning rose bude trefou do růžového). Naneste ji nejen na lícní kosti, ale přejít při její aplikaci můžete až ke spánkům a přetřete také hřbet nosu.

2. Pohled plný třpytu

Tušíte správně, růžové a třpytivé oční stíny jsou pro vytvoření make-upu à la balerína nepostradatelné. Trik je jednoduchý: hledejte takové, které budou co nejvíce připomínat baletní piškoty. Naším tipem jsou stíny Eye Shadow v odstínu cosmic rose, které mají pudrově-krémovou texturu a metalický finiš. Rozetřete je po pohyblivém víčku a do vnitřního koutku a pod obočí naneste pro rozjasnění a otevření pohledu pudrové stíny v tužce Powder Eyeshadow Pen v odstínu pearl.

3. Téměř nahé rty

Dobrá zpráva – líčení rtů vám nezabere více než pár vteřin. Stačí je přetřít decentně narůžovělou rtěnkou (například Nutri Lipstylo glazed rose) a přidat lesk díky transparentnímu lesku na rty Plumping Lip Gloss

Tip: Skvělého efektu docílíte, pokud zvolíte stejný odstín tvářenky a rtěnky. To nejsnáze uděláte tak, že vybranou rtěnku nanesete také na líčka! 

Učešte si perfektní „ballerina bun”

Nejlepší tečka balletcore looku? Baletkovský drdol. Nabízí se hned několik možností, jak ho učesat, takže si můžete vybrat pro vás tu nejslušivější variantu. Klasikou je vysoko posazený drdol, ale umístit jej můžete i níže, na stranu nebo jej třeba zaplést. Postup je ale vždy podobný:

  • Vlasy důkladně rozčešte a sepněte gumičkou do perfektně uhlazeného culíku přesně v té výšce, kde chcete svůj drdol mít. 
  • Vlasy stočte do spirály a obtočte jimi culík tak, aby vytvořily drdol. Upevněte je další gumičkou nebo vlásenkami. 
  • Jakékoliv nerovnosti a poletující vlasy uhlaďte za pomoci Gel-vosku.
  • Celému účesu můžete dodat lesk a zpevnění s Perl-gelem, případně výsledek ozdobit mašlí, čelenkou nebo jinými vlasovými doplňky

A je to! Je z vás hotová baletka, jen bez všeho toho drilu a bolavých nohou. 


Přečtěte si také:

Sorbetové odstíny, lesklé rty: Prozkoumejte make-up trendy jara a léta 2024