Jste zde

Sorbetové odstíny, lesklé rty: Prozkoumejte make-up trendy jara a léta 2024

Přemýšleli jste někdy, co máte na teplém období roku nejraději? Delší dny, luční kvítí, vůni posečené trávy… A dost možná hlavně barvy. Svěží, pastelové i výrazné, ale především zábavné. A hrají si s nimi i nejnovější trendy v líčení, ať už jde o rty, oči nebo nehty. Pojďte se podívat!

Rty? Lesklé, barevné i přirozené

Pokud bychom měli na aktuálních make-up trendech vyzdvihnout jednu věc, byla by to rozmanitost. Máte rádi výrazné rty? Není problém. Raději se držíte přirozenosti? Beze všeho. A nebo koketujete s oběma variantami? Ani vy nepřijdete zkrátka. 

1. Výrazné & lesklé

Ruku na srdce: kdo by netoužil po plnějších a šťavnatějších rtech? Jsou symbolem smyslnosti a mají je přece všechny „it girls” na světě. Dobré zprávy – jde to i bez bolestivých zákroků. Pro trendy objemné a lesklé rty sáhněte po přípravku s obsahem mentolu (jako je Plumping Lip Gloss), který je opticky vypíná, stimuluje jejich prokrvení a dodává tak plnější vzhled. 

2. V tónech bobulí

Romancecore a balletcore jsou aktuálními trendy nejen v módě, ale i v oblasti líčení. Protože s balerínkami, mašlemi a krajkami budou jemné tóny sorbetů a bobulí na rtech skvěle ladit. Náš tip? Rtěnky Nutri Lipstylo v nových a hravých letních odstínech glazed rose a glazed berry. Kombinují romantické barvy a decentní lesk a navíc rty vyživují obsahem přírodních olejů. 

Profi tip: Produkty na rty s lehkou a lesklou texturou se hodí nejen pro líčení rtů, ale můžete je použít i jako tvářenku pro dodání svěžího vzhledu.  

3. Brownie Glazed Lips 

Návrat do devadesátých let je letos vidět na všech frontách. A líčení v kávových a teplých hnědých tónech je jen jedním z mnoha příkladů. Pokud po Brownie Glazed Lips nebo Glossy Natural Lips à la Hailey Bieber toužíte také, směle do toho. Stačí vám k tomu hnědá tužka na rty (zkuste Lipliner natural brown), kterou vykreslíte kontury rtů a ve druhém kroku ji rozetřete pro přirozený vzhled. Přidejte lesk na rty a hit sezóny je hotový. 

Zaměřeno na oči

Máte pocit, že jsme si už trendu minimalismu a nahého looku užili dostatečně? Nejste sami. A i do líčení očí tak začínají pomalu znovu promlouvat barvy, třpyt a lesk

1. Barevné stíny

Návratu barev si můžete všimnout především na očních stínech. Největší slávě se těší mátově zelený odstín, jaký můžete vidět na očních stínech v tužce Powder Eyeshadow Pen fresh mint. Pokud je na vás skok od neutrálních tónů k pastelovým trochu příliš, začněte klidně jemně. Naneste stíny pouze do vnitřního koutku oka a zbytek líčení nechte v přirozených hnědých tónech. Jestli se ale barev nebojíte, použijte stíny nejen na celé víčko, ale i podél spodní linie řas. Pak už stačí přidat řasenku, decentní lesk na rty a bronzer pro svěží vzhled.

 2. Linky v grunge stylu

A devadesátky podruhé – tentokrát na očích. Stejně jako na konci 20. století i letos platí, že třpytu a dramatických barev není nikdy dost. Extravagantní linky s metalickými odlesky očím sluší (a to platí napříč generacemi) a dokáží vytvořit okouzlující a zasněný grunge look. K jeho dosažení vám nejlépe pomůže sametová kajalová tužka se silnou pigmentací, jako je Velvet Kajal Liner v odstínu aquagreen. Do vnitřního koutku pak použijte Powder Eyeshadow Pen v odstínu pearl pro rozjasnění pohledu.

Zářivé nehty

A v nové sezóně budou vidět i nehty. Nechaly se inspirovat heslem „více je více” a perfektně si tak budou notovat se zbytkem vašeho líčení. Trendům vévodí hlavně dva odstíny.

1. All Over Mint

Mátový odstín je všude a nehty nejsou výjimkou. V mnoha kulturách platí zelená za barvu naděje a optimismu a v mátovém tónu dodává nehtům svěží a zároveň příjemně klidný vzhled. Spolu s líčením očí ve stejném odstínu bude vypadat skvěle. Jen si to vyzkoušejte s lakem na nehty Nail Colour v tónu pastell mint!

2. Síla růžové

Oblíbená barva Barbie nemůže na nehtech chybět. A nejen na nich. Je výrazná, osvěžující, zábavná – jak ukazuje lak Nail Colour pink flash. Pokud se ale pro tento intenzivní odstín rozhodnete, nezapomeňte vždy přidat podkladový lak (např. Healthy look base coat), abyste zabránili zbarvení nehtu. Svrchním lakem pak zafixujete barvu a prodloužíte výdrž své manikúry.