Jste zde

Rtěnkový průvodce: Který odstín je pro vás ten pravý?

Dokonce i královna krásy Estée Lauder věděla, že „rty nejsou stvořeny k tomu, aby byly béžové". I to je nejspíš důvodem, proč je nabídka rtěnek v kosmetickém odvětví tak široká. Červená, oranžová, růžová, fuchsiová, švestková nebo třeba černá – barevná omezení dnes téměř neexistují.

Pokud máte pocit, že i přes širokou nabídku s rtěnkou nevypadáte dobře, má to nejspíš jednoduchý důvod – neodpovídá vaší barvě pleti či vlasů. Rtěnka nám totiž musí zkrátka sednout. Jaká bude ladit právě s vaším typem?

Světlá pleť a rezavé vlasy

Nude či broskvové tóny s lehkým leskem jsou správnou volbou pro všední dny pro ženy se světlou kůží a zrzavými vlasy. Pokud zatoužíte po sytějším tónu, můžete rty rozzářit rtěnkou s červenohnědými nuancemi. Skvělým příkladem tohoto vzrušujícího vzhledu je „zoufalá manželka“ Marcia Cross.

Světlá pleť a blond vlasy

Něžné blondýnky si budou dobře rozumět s pastelovými či růžovými tóny harmonizujícími s tónem jejich pleti i vlasů. Pokud však dostanete chuť na hru s kontrastem, můžete sáhnout po červených rtěnkách, které vypadají elegantně i sexy. Důkazem, že červená blondýnkám se světlou pletí opravdu sluší, je například zpěvačka Gwen Stefani.

Světlá pleť a tmavé vlasy

Porcelánová tvář a tmavé vlasy – při těchto slovech si řada z nás vybaví pohádkovou Sněhurku. Se sněhobílou pletí a černými či temně hnědými vlasy krásně vynikne tmavě červená rtěnka. Tento look je typický například pro královnu burlesky Ditu von Teese. Na druhé straně s nenápadnými nude, nafialovělými nebo bobulovitými tóny vznikne moderní a svěží vzhled.

Opálená pleť a tmavé vlasy

Krémově hnědé či bobulovité tóny lahodí typům jako je například Mila Kunis, které mají opálenou pleť a tmavé vlasy. Pokud chcete zkusit kontrastní make-up rtů, budou tomuto tónu pleti slušet sytě červené a fialové odstíny.

Světle hnědá pleť a hnědé vlasy

Brunetky se světlou tváří mohou nosit téměř každý odstín rtěnky. S bobulovitými odstíny na rtech ve stylu Jessicy Alby výsledný look obzvlášť vynikne. Nádech glamour looku pak přidá třpytivý Lip Coat.

Tmavá pleť a tmavé vlasy

Pokud máte tmavou kůži i vlasy, můžete volit také tmavou rtěnku. Příliš jasné tóny by mohly působit spíše nepřirozeně. To, jak svůdně může temně červená rtěnka na takových rtech působit, ukazuje pravidelně třeba Naomi Campbell. Pokud chcete na rty upřít ještě větší pozornost, pak je metalický finiš nebo třpytivý Lip Coat tou správnou volbou. Můžete jej aplikovat i samostatně, pokud nechcete rty zatěžovat více vrstvami.