Jste zde

Už jste vlasům dopřáli jarní restart?

Jarní únava, kdy se na nás projevuje nedostatek vitamínů, minerálů i slunečních paprsků, se může odrazit také ve vlasech. A v kontrastu s pučící přírodou si nejspíš symptomů všimnete hned – matný vzhled, vysušenost, lámavost, roztřepené konečky, častější vypadávání, svědivá pokožka hlavy… Je čas probudit se ze zimního spánku a vrátit vlasům šťávu! A stačit mohou i malé úpravy běžné rutiny. Jak na to?

1. Čistá pokožka hlavy

Vlasům možná věnujete královskou péči, ale co pokožka hlavy? Nebojte, nejste v tom sami. Ale protože zdravé vlasy a zdravá vlasová pokožka jdou ruku v ruce, je třeba trochu změnit přístup. Začněte Peelingem na pokožku hlavy. Odstraní odumřelé kožní buňky, zbytky stylingu, zkrátka všechno, na co je šampon krátký. Masáž peelingovými částečkami navíc podpoří prokrvení a proudění kyslíku a – stejně jako jakákoliv jiná masáž – přinese také příjemnou úlevu.  

Tím ale péče o vlasovou pokožku končit nemusí. Pokud se s jejím svěděním a podrážděním potýkáte až příliš často, přidejte Fluid na pokožku hlavy, který ji vrátí hezky do rovnováhy a přinese další porci úlevy a hydratace.  

2. Ať to roste!

K vypadávání vlasů dochází v průběhu celého roku a pokud jich nenapočítáte více než 100 denně, není důvod k obavám. Ale na jaře a na podzim nás množství vlasů, které z kartáče vytahujeme, přece jen může trochu znervóznit. Pravděpodobně se jedná o sezónní vypadávání, které je také běžným jevem, ale proč vlasové kořínky trochu nepostrčit k lepším výkonům? Zkuste to třeba s vlasovou péčí s povzbuzujícím kofeinem, který najdete ve vlasové řadě It’s never too late.  

 

3. Zahrajte si maskovanou

Šampon a kondicionér nebo balzám, které po umytí vnější šupinatou vrstvu vlasů hezky uzavřou, mají v běžné péči pevné místo. Někdy ale nemusí stačit. Pokud se po odložení čepice naplno projevuje suchost nebo poškození vlasů, přidejte do své rutiny třetí krok – masku. Svým složením přináší výraznější účinek, intenzivnější péči a zanechává vlasy příjemně hebké, jemné a především vyživené. 

Tip: Pokud vaše vlasy potřebují hlavně regeneraci, vsaďte na Repair masku. Jestliže jsou nevýrazné, matné a touží po lesku a výživě, potěšte je Nutri Shine maskou na vlasy

4. Sbohem, roztřepené konečky

Nízké teploty venku, suchý vzduch uvnitř a neustálé tření vlasů o čepice, šály a bundy – to všechno vede k roztřepeným konečkům. Jak s nimi, kromě zastřižení, bojovat? Cílenou péčí! Intenzivní výživu a regeneraci jim poskytne Fluid pro vlasové konečky. Pokud máte dlouhé vlasy, zvolte Sérum na roztřepené konečky dlouhých vlasů, díky němuž poznají, jak vypadá opravdové hýčkání. 

5. Upravte svůj jídelníček

Podpora zdraví a vzhledu vlasů nemusí probíhat jen v koupelně. I zde totiž hraje roli složení vašeho jídelníčku. Pokud chcete vlasy podpořit zevnitř, přidejte do stravy více železa, zinku, selenu a vitamínu C, D, E a B7. Spoustu těchto živin najdete v rybách, červeném mase, vejcích, ořeších a čerstvém ovoci a zelenině.