Jste zde

Jak oživit barvu vlasů i bez barvení? S tónovacími šampony a balzámy!

Je jedno, jestli jsou vaše vlasy blond, hnědé, červené nebo černé. Blednutí barvy, matnost a ztráta zářivosti se nevyhýbají žádnému odstínu. Ale ve všech případech existuje řešení. A nemusí to být vždy amoniak a barvení. Je čas se zblízka podívat na tónovací šampony a balzámy. 

Co umí barevné šampony?

Jemné čištění a oživení barvy v jednom kroku – tak fungují barevné šampony. Jsou k vlasům maximálně šetrné a zároveň obsahují barevné pigmenty pro rozzáření jejich tónu. Použít je můžete u barvených i přírodních vlasů a pokud se rozhodnete pro řadu Color šamponů ALCINA, vybírat můžete z celé řady odstínů:

  • Šampon v barvě, která se nejvíce podobá vašemu stávajícímu tónu vlasů, přinese perfektní oživení.
  • Dodat ale můžete své hřívě i nový nádech – tím, že zvolíte nečekanou barvu šamponu. Například fialový Color šampon dokáže rozjasnit i hnědé či červené vlasy nebo vnést fialový tón do blond odstínů. 

Jaký je rozdíl mezi barevným šamponem a šamponem pro barvené vlasy? Šampony pro barvené vlasy svým složením chrání barvu vlasů, ale nemají žádný tónující efekt. Barevné šampony oproti tomu obsahují barevné pigmenty, které tón vlasů oživují, chrání a dodávají mu zářivost. 

Jak barevné šampony používat?

Stejně jako jakýkoliv jiný šampon! Pokud informace na obalu neříkají něco jiného, jednoduše produkt vmasírujte do mokrých vlasů, napěňte a důkladně opláchněte. Pro posílení barevného efektu doporučujeme ALCINA Color šampony nechat ve vlasech působit 2–5 minut. 

Jak dlouho efekt barevného šamponu vydrží?

Efekt barevného šamponu vydrží dvě až tři umytí. Jedná se o dočasné oživení barvy, a jakmile přestanete produkt používat, barevné pigmenty šamponu se z vlasů postupně vymyjí. Jedná se tak o ideální variantu pro každého, kdo chce docílit zářivé barvy s minimální námahou – například mezi návštěvami kadeřníka nebo pro podporu přirozené barvy vlasů. 

Tip: Upravte svou běžnou péči o vlasy

Každodenní mytí vlasy zatěžuje. Raději zkuste přejít k umývání každé dva nebo tři dny a v mezičase si pomozte Suchým šamponem ALCINA, který si poradí s mastnými kořínky. Pro maximální šetrnost také při mytí používejte pouze vlažnou vodu. Horká voda totiž vlasům i pokožce hlavy škodí. 

Kouzlo barevných balzámů

Podobně jako tónovací šampony obsahují i barevné balzámy výkonné pigmenty, které podporují a oživují barvu vlasů. Vedle toho ale umí i něco navíc:

  • Díky optimální hodnotě pH uzavírají vlasovou kutikulu a vlasy jsou tak krásně hebké a lesklé.
  • Ovocné kyseliny a extrakt z pšenice, obsažené v barevných balzámech ALCINA, propůjčují vlasům optimální péči a rychle blednoucí barva a matný vzhled jsou tak minulostí. 

Vyberte si ze sedmi barev ALCINA Color Conditioning Shots – od studené stříbrné přes intenzivní červenou až po nový fialový tón – a vaše vlasy budou zářivější než slunce a plné lesku a pružnosti.

Jak barevný balzám správně používat?

Osvěžení barvy pomocí balzámu vám zabere minimum času. Stačí jej nanést do umytých vlasů, nechat působit 2–5 minut podle požadované barevné intenzity a opláchnout. U krátkých vlasů zvolte množství o velikosti vlašského ořechu. Na středně dlouhé vlasy použijte asi dvojnásobek produktu a u dlouhých vlasů naneste balzámu třikrát více. V případě měděných, červených nebo hnědých odstínů při nanášení raději použijte rukavice – barevný efekt je silný a stopy produktu by mohly zůstat i na vašich rukách. Pokud se balzám dostane na nežádoucí místa, co nejdříve jej opláchněte.  

Tip: Doporučujeme přípravek nenanášet přímo na vlasovou pokožku, ale pouze do délek vlasů. 

Jak dlouho barevný balzám ve vlasech vydrží?

I barevné balzámy patří do kategorie dočasného oživení barev a při každém mytí se výsledný efekt z vlasů mírně vytrácí. Pro zachování barvy a její zářivosti doporučujeme aplikaci opakovat každé druhé až třetí mytí. Pokud toužíte po co nejvýraznějším efektu, kombinujte balzám s barevným šamponem.