Jste zde

Nechte své vlasy zářit a oživte jejich barvu! Jak to zvládnout doma?

Chybí vašim vlasům lesk a barva se už pomalu vytratila? Je na čase účes oživit! Pomocí správných produktů a pěsticích komponentů můžete vlasy regenerovat a dodat jim lesk. Vlasy totiž působí pěstěným dojmem jen tehdy, je-li jejich struktura zdravá. Získat zpět jejich zářivý vzhled můžete i bez barvení a to přímo u vás doma. Jak na to?

Zázrak jménem Color šampon

Naším tipem jsou Color šampony ALCINA. Díky obsahu aktivních barevných pigmentů oživí barvu, posílí barevný odstín a vlasům propůjčí intenzivní lesk. Ideální pár tvoří spolu s Color Conditioning Shots - balzámy s jednoduchým použitím, které jsou k dostání v celé řadě barevných odstínů. Jejich barevný efekt ve vlasech vydrží 2-3 umytí a kromě schopnosti oživit barvu vás o svých kvalitách přesvědčí i optimální hodnotou pH či obsahem ovocných kyselin a pšeničného extraktu.

Kdy po těchto pomocnících sáhnout? Ideální je jejich použití mezi dvěma barveními či tónováními. Pokud použijete Color šampon spolu s balzámem, násobí se jejich účinnost a odrosty nebo šediny se po každém nanesení “zabarví” o trochu více. S přípravkem Color Conditioning Shot budou vaše vlasy na slunci zářit jako slunce samotné. Lesk a hebkost jsou pak příjemným bonusem. Tato péče je určena pro každého, kdo chce s malým úsilím dosáhnout senzačního výsledku.

Podívejte se, jak je práce s nimi snadná!

Barevná předpověď: vsaďte na přirozenost

V roce 2020 jsou podle odborníků v kurzu přirozené barvy vlasů, jako je zlatá blond, zlatá měděná a studená i teplá hnědá. Trendy jsou stále také pastelové tóny blond i její výrazná studená varianta. Pokud jde o styling, je důležité zdůraznit přirozenou strukturu vlasů a tím podtrhnout vzhled a střih samotných vlasů. Dojem umělosti se nenosí, hlavní je vyzdvihnout individualitu a osobnost. 

Tipy pro rychlou regeneraci:

  • Upravte vlasovou péči

Každodenní mytí vlasy zbytečně zatěžuje. Lepší je vlasy umývat každé dva až tři dny jemným šamponem a během dnů, kdy si vlasy nemyjete, si proti mastným odrostům pomoci suchým šamponem. Ten propůjčí vlasům svěží vůni a větší objem u kořínků. Vlasy umývejte jen vlažnou vodou, horká voda totiž poškozuje pokožku hlavy. Suché vlasy ocení extra hydrataci. Pomůže například  hydratující balzám s hyaluronem. Vlasům udělá dobře i občasné použití masky. Pěsticí látky obsažené v masce by se měly dobře vmasírovat do vlasů a po umytí ještě propláchnout studenou vodou. Tak se uzavře povrch vlasů a ty tak získají zpět svůj přirozený lesk.

  • Chytrý styling

V oblasti stylingu dnes profitujeme z mnoha nových technologií: nových účinných látek a formulí, které spolu se stylingem zajišťují i péči. Před fénováním je dobré použít přípravek na ochranu před teplem. Díky tomu získají vlasy větší objem, elasticitu a hydrataci a jsou tak chráněné před horkým vzduchem. Občas je dobré vynechat kulmu nebo žehličku. Pokud je to pro vás nepředstavitelné, zkuste alespoň nastavit nižší teplotu (například 170 stupňů), aby se vlasy zbytečně nevysušovaly.