Jste zde

Posuňte svou rutinu na novou úroveň: 6 největších trendů v péči o pleť roku 2024

Když při zkoušení nových odstínů rtěnek nebo laků na nehty šlápneme vedle, nic dramatického se nestane. V péči o pleť ale může přílišné experimentování napáchat více škody než užitku. Přesto bychom ale neměli vývoj v této oblasti přehlížet. I mezi novými skincare trendy se totiž dá najít spousta inspirace, která dává smysl. Přesvědčte se!

Skinimalismus 

Máte v koupelně tolik pleťových olejů, esencí, masek a boosterů, že se v nich ztrácíte a popravdě ani netušíte, kdy a jak který přípravek používat? Máme dobrou zprávu, jeden z hlavních skincare trendů – skinimalismus – se inspiroval heslem „méně je více” a radí běžnou rutinu výrazně zjednodušit. Pravidelné čištění, hydratace a SPF ochrana by měly spoustě z nás stačit. Ovšem za předpokladu, že sáhnete po opravdu kvalitních produktech, které přesně odpovídají potřebám vaší pleti a vzájemně se svým složením a účinky doplňují.

Síla personalizace

V péči o pleť platí více než kde jinde, že jedna věc nikdy nesedí všem. Na skinimalismus tak částečně navazuje další trend, a to péče na míru. Místo sbírání tipů a rad od celebrit a influencerů na sociálních sítích se proto raději vydejte k profesionálům do kosmetických salonů, kteří vaši pokožku poznají zblízka a vezmou do úvahy její typ, specifika, ale i váš životní styl nebo genetické předpoklady. Do hry vstupují také pokročilé diagnostické nástroje poháněné umělou inteligencí a kombinace odborných znalostí a technologií se stává stále oblíbenější cestou k nastavení pravidelné pečující rutiny. 

Prevence jako základ

Řešit již existující vrásky, povadlou pleť nebo pigmentové skvrny není snadné. Daleko výhodnější je těmto problémům předcházet. Dalším z trendů je proto důraz na prevenci. Ta zahrnuje například pravidelné používání ochrany proti slunci, kdykoliv opouštíte zdi svého bytu, nebo zařazení retinolu do každodenní péče. Předejdete tak předčasnému stárnutí pokožky i jejímu poškození vlivem vnějších faktorů. 

Napravení bariéry

V posledních letech získávala na popularitě exfoliace pokožky a mnozí ji do své péče zařazovali výrazně častěji, než by bylo vhodné. Další z nových trendů se tak přímo nabízí – je jím zvýšená snaha o obnovu kožní bariéry, a to za pomoci ingrediencí, jako jsou ceramidy, urea nebo kyselina hyaluronová.

Krk v popředí

Nechte nás hádat – zatímco pokožce obličeje věnujete královskou péči, krk je tak trochu na druhé koleji. Nejste sami, kdo na tuto oblast zapomíná, ale je čas s tím něco dělat. Pokožka krku je totiž velmi jemná a obsahuje méně mazových žláz, takže se na ní negativní vlivy okolního prostředí projevují velmi rychle. Hydratace, ingredience pro zpevnění, SPF ochrana, ale také občasná masáž (třeba s přípravkem ALCINA Gel na krk a dekolt se speciálním aplikátorem) jsou přesně tím, co pokožka vašeho krku ocení.  

Návrat k přirozenosti

Nejprve to byla Andie MacDowell, která se na červeném koberci nebála ukázat své šediny, nyní překvapila přirozeností Pamela Anderson, když se rozhodla nijak neskrývat své vrásky a vyrazila na módní přehlídku zcela bez make-upu. V novém roce odborníci očekávají, že odklon od plastik a výplní bude pokračovat a do centra pozornosti se opět vrátí přirozený vzhled podpořený zářivou a zdravou pokožkou