Jste zde

Toužíte po změně? Toto jsou nejvíce trendy barvy vlasů roku 2024

Někdo střídá barvy vlasů jako chameleon, další každou změnu pečlivě zvažuje a od svého přirozeného tónu vlasů se vzdaluje jen nepatrně. Je jedno, do jaké skupiny se řadíte vy (nebo jestli jste někde mezi) – trendy barvy vlasů roku 2024 totiž mají něco pro každého. Rozzáříte svět sytou červenou, vyzkoušíte (konečně) platinovou blond nebo zůstanete u hnědé klasiky?

V tónech karamelu

Velké slovo má v oblasti nových trendů přirozenost. A projevuje se hned v tom nejvýraznějším, tedy karamelových tónech. Nejlépe vyniknou jako melíry nebo balayage v tmavých vlasech a u teplého tónu pleti a budou vás bavit i svou praktičností. Karamelový odstín je dostatečně zářivý pro teplé období roku, ale zároveň má po boku tmavších odstínů dostatečnou hloubku i pro podzim a zimu. A protože výsledek působí vždy přirozeně, vystačíte si i s méně častými návštěvami salonu. Nějaký důvod, proč ho nevyzkoušet?

Nestárnoucí platinová blond

Nesluší každému, vyžaduje opravdu šikovné ruce kadeřníka a také pečlivou domácí péči. Majitelky světlého a studeného tónu pleti a modrých nebo zelených očí by ale nad platinovou blond měly minimálně popřemýšlet. Pokud se totiž všechno povede, výsledek je okouzlující. Aby takový vydržel co nejdéle, najděte v koupelně místo pro šampon a balzám ze série Pastell Ice-Blond, které udrží tón přesně takový, jaký má být – světlý, studený a bez jakýchkoliv žlutých či zlatých odlesků.

Třešňová cola

Vyhlížíte mezi trendy barvami na vlasy tmavší tón? Máte ho mít. V kurzu je totiž už od loňského roku odstín třešňové coly, tedy tmavá hnědá s tmavě červenými odlesky. Vnáší do vlasů trochu vamp stylu (který se mimo jiné uchytil také na rtech) a bude skvělou volbou především pro brunetky, které spíše než radikální změnu chtějí sofistikované oživení. 

Intenzivní červená

Chybět ale nemůže ani kapka extravagance, ačkoliv s ní letos trendy tak trochu šetřily. Pokud preferujete ve vlasech barvy, které rozhodně nikdo nepřehlédne, zkuste intenzivní červenou. Je dokonalou ukázkou sebevědomí a moderního vzhledu a s tím by měl ladit i střih. Naším tipem je nadčasová klasika v podobě bobu, který umí být elegantní a uhlazený, ale i divoký. 

Měděná záře

Měděná, jantarová nebo meruňková. Ať už tomuto aktuálně velmi populárnímu zrzavému tónu budete říkat jakkoliv, jedno je jisté: letos ho uvidíte všude. Dodává účesu zářivost, teplo a hodí se skoro ke každému tónu pleti a barvě očí. Navíc i v jemných vlasech dokáže vytvořit iluzi bohatosti a plnosti. A pokud se necítíte na to kompletně svou hřívu zbarvit do měděna, začít můžete pozvolna a vsadit třeba na balayage v tomto tónu. Jen malé upozornění: tento odstín není úplně zadarmo. Má tendenci rychle získávat matný vzhled, čemuž můžete předejít díky použití měděného Color šamponu.

Přirozená „mushroom brown”

Možná tento trend ve vlasech už nosíte, jen o tom nevíte. Na výsluní se totiž dostal tón „mushroom brown”, tedy matná, studená a trochu našedivělá hnědá, která může připomínat klobouky hříbků v lese a nebo taky tu hnědou barvu vlasů, s níž se spousta z nás už narodila. Protože se nemusíte starat o neustálé dodávání lesku, je údržba tohoto odstínu maximálně jednoduchá. Pokud tedy chcete být šik s minimem úsilí, toto je ta správná cesta.

Zalíbil se vám některý z trendů? Pak si najděte nejbližší salon a vyrazte za proměnou! Ten nejlepší čas je přece teď. 


Přečtěte si také:

Nositelné & trendy: objevte účesy z nové kolekce ALCINA v praxi!